Luuk van Gaalen (rechts) met darter Raymond van Barneveld (links).
Luuk van Gaalen (rechts) met darter Raymond van Barneveld (links).

'Slijp je dartpijlen en doe mee met 'Kale van Gaalen's toernooi'

's-HERTOGENBOSCH - Voor de derde keer maakt organisator Luuk van Gaalen zich klaar voor zijn eigen darttoernooi dat op 8 november plaatsvindt bij het World Skate Centre op de Tramkade.

Door Megan Hanegraaf

Niet verrassend, maar ruim drie jaar geleden kwam de 18-jarige Luuk van Gaalen tijdens een potje darten op het idee om zelf een toernooi te organiseren. Volgende maand staat alweer de derde editie op het programma. De gehele organisatie doet Van Gaalen zelf. Het World Skate Center biedt de locatie aan en de mogelijkheid voor een drankje en gezellige muziek. Darten in een skatehal? "Ja", zegt Luuk. "Ik ben ook een fanatieke skater, dus ik ben vaak in de skatehal te vinden. Je kan wel zeggen dat het mijn tweede thuis is." Volgens Luuk worden er wel vaker evenementen georganiseerd in het World Skate Centre. Onder meer tafelvoetbal- en pingpongtoernooien en er komen geregeld bandjes optreden. "Er is hangt een goede sfeer in de skatehal en er zit een bar in waar je gezellig met mensen kan praten en een biertje drinken", aldus de Bosschenaar.

Kale kop
Van Gaalen zocht een persoonlijke en passende naam voor zijn eigen darttoernooi. Dat resulteerde in een opvallende naam: 'Kale van Gaalen's Dart Tournament'. Hoe Luuk op dat idee is gekomen? "Toen ik vroeger klein was, had ik altijd een kale kop", vertelt hij lachend. "Tegenwoordig kent iedereen me door mijn bijnaam: Kale van Gaalen."

Gratis bier
Het toernooi speel je in duo's. Elk duo krijgt per ronde 501 punten toegewezen. Het is de bedoeling om deze punten zo snel mogelijk uit te gooien, waarbij je eindigt op exact 0 punten. Je wint pas van een ander duo als dat drie keer is gelukt. Daarnaast heeft Luuk, beter bekend als Kale van Gaalen, er een persoonlijke draai aan gegeven, door een regel aan het spel toe voegen. "Als je met drie pijlen achter elkaar 120 punten of hoger gooit, dan krijg je een gratis biertje." Er wordt gespeeld in verschillende poules. Per poule gaan de twee teams die bovenaan zijn geëindigd door naar de knock-outrondes. Daaruit volgen de winnaars. De hoofdprijs bestaat uit een fles sterke drank en een wisseltrofee.

Aanmelden
Deelnemers betalen drie euro per persoon. Dit geld wordt gebruikt om de prijzen te kopen. Alle spelers strijden voor deze prijs met zijn of haar eigen meegebrachte pijlen. Wil jij voor een gezellige avond en een kans op de toffe prijs? Meldt je dan vooraf aan via het Facebookevenement 'Kale van Gaalen's Dart Tournament #3'. Overigens is het ook mogelijk om op de avond van het toernooi je duo ter plekke in te schrijven. Geïnteresseerden kunnen gratis toekijken. Van Gaalen hoopt op een gezellige avond met veel bezoekers. Een tip die hij nog wil meegeven: "Slijp je dartpijlen en doe gezellig mee met het toernooi."

De inloop is vanaf 20:00 uur. Rond 20:30 uur beginnen de eerste wedstrijden. Het evenement duurt tot ongeveer 02:00 uur. Meer info of aanmelden kijk op: Facebookevenement Kale van Gaalen's Dart Tournament #3.

Megan Hanegraaf