Theatergroep BLUV speelt zondag 20, maandag 21 en woensdag 23 oktober hun oorlogstheaterstuk 'Oorlogstuig', over Roosje Glaser, die als Joodse danslerares de Tweede Wereldoorlog overleefde en toch nog dansles gaf in 's-Hertogenbosch.
Theatergroep BLUV speelt zondag 20, maandag 21 en woensdag 23 oktober hun oorlogstheaterstuk 'Oorlogstuig', over Roosje Glaser, die als Joodse danslerares de Tweede Wereldoorlog overleefde en toch nog dansles gaf in 's-Hertogenbosch.

Wat is er dit weekend te doen?

Heb je het weekend al volgepland, of weet je nog niet wat je gaat doen? Hieronder een greep uit de agenda voor het komende weekeinde.

Vrijdag 18 oktober


Meneer Monster - Rovers 3+
15:00 uur - Verkadefabriek - Drie grimmige Rovers wonen in een donkere wereld. Kleur is nog maar zeldzaam. Als ze dan ook nog eens zelf worden bestolen zijn de rapen gaar. De Rovers zijn vastbesloten om terug te krijgen wat ze zijn kwijtgeraakt en zetten alles op het spel om ieders leven weer wat meer kleur te geven. Vr 18 en za 19 okt, 15.00 uur | €9 / Supporter €7,50 / Kind €7,50.

Klankschaal concert
19:30 uur - SCC De Schans - Klankschaalconcert van 19.30 - 21.30 uur. Aanmelden via tuip42@gmail.com.

Liederentafel 'Iets gewoons'
19:30 uur - De Moerkoal - Liederentafel Iets Gewoons, tot 22.30 uur meezingen uit het liedjesboek. Deelname kost 1 euro, inclusief 3 consumpties.

Double Bill: Franz von Chossy Trio / Arifa
20:00 uur - Willem Twee toonzaal - Franz von Chossy's album Life Theater voelt als een enerverende reis, waarin je van alles ziet en vele mensen ontmoet, om vervolgens monter en fris weer terug te keren.

On The House Heavy: Objector + Persistense
21:00 uur - Willem Twee Poppodium - Een avondje flink headbangen met Persistense + Objector.

Publieksavond Halley
21:00 uur - Sterrenwacht Halley - Op deze avond zien we o.a. de maan in het oosten opkomen. Door de grote telescoop zijn zijn bergen, kraters en maanzeeën heel mooi te zien. In het auditorium en het planetarium verzorgen Halleyleden presentaties over de sterrenhemel en ons zonnestelsel. Entree: € 6,-; kinderen tot en met 12 jaar: € 4,-. Info: www.sterrenwachthalley.nl.

Zaterdag 19 oktober


Reisloket met info voor 65-plussers
10:00 uur - Jumbo - 65-plussers met vragen over het openbaar vervoer kunnen bij de Jumbo in Rosmalen tussen 10.00 en 13.00 uur terecht bij het Reisloket. Daar kan men gratis een OV-chipkaart aanvragen, neem daarvoor legitimatiebewijs en een pasfoto mee.

Boekpresentatie Karin Verouden
15:00 uur - Boekhandel Adr. Heinen - Karin Verouden presenteert haar boek De grenzen van het getal. Wiskundigen aan het woord.

Hoelahoepsessie
15:00 uur - Zandverstuiving - HoelaHoep sessies op de zandverstuiving te Rosmalen, elke woensdag en zaterdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur ter hoogte van de zandverstuiving in Rosmalen. Aanmelden is niet nodig.

Excursie naar Heerlijck Hopveld
16:30 uur - Meanderplein te Sint-Michielsgestel - Natuurgroep Gestel organiseert een rondleiding met veel proeven en ruiken door Heerlijck Hopveld, de tuinen van VELT-Gemert, op zaterdagmiddag 19 oktober van 14.00-16.00 uur, Hopveld 21 in Gemert.

Karin Bruers - Love is wonderful! (try-out)
20:30 uur - Verkadefabriek- 'Love is wonderful!' was de eerste zin die Karin in haar leven las, op de boekentas van haar oudere broer. 'Kaatje, wat is love?' vroeg hij haar en dan antwoordde ze verrukt: 'Wonderful'. 'Kaat, wat is love?' vroeg-ie haar pas nog. Ze antwoordde bedrukt: 'Gelul' en begon aan haar derde chocoladebol. Za 19 okt, 20.30 uur | €18 / Supporter €16.

Alternatieve Rock
21:00 uur - Muziekcafé Lohengrin- Alternatieve Rock in Muziekcafé Lohengrin met The Arthurs en Modern Spooks. Entree gratis.

Zondag 20 oktober

Vlooienmarkt SCC de Biechten
10:00 uur - S.c.c. de Biechten - Rommelmarkt van 10.00 - 16.00 uur. Entree: €1,50. info: www.vandersteenevenementen.nl.

Den Dungen 75 jaar bevrijd
10:30 uur - Litserborg - Op 20 oktober 2019 wordt gevierd dat Den Dungen 75 jaar geleden bevrijd is. Op zaterdag 19 en zondag 20 oktober is tussen 10:00 en 17:00 uur de tentoonstelling van Op Die Dunghen te zien in Litserborg. Deze tentoonstelling schenkt aandacht aan de verhalen van Dungenaren in tijden van oorlog. Daaromheen zijn allerlei activiteiten zoals een fietsspeurtocht.

Storytrail stadswandeling Den Bosch
14:00 uur - Vertrek: Markt - Een avontuurlijke stadswandeling vol sagen, legenden en historische verhalen. Info en reserveren: www.storytrail.nl.

Literaire Salon
14:30 uur - Woonhuis - Literatuurliefhebbers kunnen elkaar ontmoeten in het huis van Jos van Heck in Engelen. Er zijn presentaties en er is gelegenheid om leeservaringen te delen. Info: josvanheck51@gmail.com.

Jazz Factory: Ikarai 'Muhammad'
15:00 uur - Verkadefabriek -
Een eerbetoon aan de grootste bokser van de twintigste eeuw, Muhammad Ali. Het epische gevecht tussen Ali en George Foreman in 1974 in Kinshasa, Zaïre (nu Congo), bijgenaamd the Rumble in the Jungle, blijkt zich perfect te lenen voor een muziekscore: ritmisch en sierlijk, maar met rake jabs en uppercuts.

Kinderconcert door Epos Ensemble
15:00 uur - Jeroen Bosch Ziekenhuis - Zondag 20 oktober vindt om 15.00 uur het kinderconcert 'Joris en de geheimzinnige toverdrank' plaats met het Epos Ensemble. Het Epos Ensemble maakt kinder- en gezinsvoorstellingen waarin verhalen en klassieke muziek tot één geheel worden verweven. Info: www.jeroenboschziekenhuis.nl/concerten en www.kamermuziekshertogenbosch.nl.

Fanmiddag Paul Perry en de Ceders
15:00 uur - De Lachende Vis - De band Paul Perry en de Ceders speelt bij café De Lachende Vis in Empel muziek uit de jaren 60, 70, 80 en 90. De toegang is gratis.

Bluesmiddag met The Mental Pirates
15:00 uur - Muziekcafé Lohengrin - Na een eerder zeer succesvol optreden zijn The Mental Pirates opnieuw te beluisteren in Muziekcafé Lohengrin. Een blues-rockformatie die net even iets anders is. Entree gratis.

West Virginian Railroad
15:00 uur - Nico Schuurmanshuis - West VirginianRailroad speelt in het Nico Schuurmanshuis. De vermaarde countryband West Virginian Railroad speelt deze middag een selectie van songs in een vernieuwde bezetting. De toegang is gratis, vol is vol.

Oorlogstuig terug in Den Bosch
20:00 uur - Wederkomstkerk- Theatergroep BLUV speelt zondag 20, maandag 21 en woensdag 23 oktober hun oorlogstheaterstuk 'Oorlogstuig', over Roosje Glaser, die als Joodse danslerares de Tweede Wereldoorlog overleefde en toch nog dansles gaf in 's-Hertogenbosch. Meer info en kaarten via www.tgbluv.nl.

Lezers kunnen zelf agendapunten via onze website in de agenda plaatsen. Ga naar bosscheomroep.nl en klik op het kopje 'Agenda'. Vul het invulformulier in, voeg een foto toe en verzend het naar de redactie.