René Kok is een de vertellers die in de app 'Bossche Tijdmachine' vertelt over de geschiedenis van 's-Hertogenbosch.
René Kok is een de vertellers die in de app 'Bossche Tijdmachine' vertelt over de geschiedenis van 's-Hertogenbosch.

Nieuwe route Bossche Tijdmachine; Dagelijks leven in WOII

's-HERTOGENBOSCH - De Bossche Tijdmachine, de digitale stadswandeling op smartphone of tablet, heeft een nieuwe route toegevoegd: Dagelijks leven in WOII. De route, voorzien van foto's en bewegend beeldmateriaal, is een aanvulling op de bestaande route, Bevrijding 1944.

De app 'Erfgoed 's-Hertogenbosch' biedt stadswandelaars de mogelijkheid om in hun eigen tempo een stadswandeling door 's-Hertogenbosch te lopen en de geschiedenis van de bezochte locaties te ontdekken. Aan de hand van gps-lokalisering worden gebruikers voorzien van video's. Die geven op luchtige wijze een beeld van wat zich vroeger op dat punt afspeelde. Gedwongen van A naar B lopen is niet nodig, je kunt je ook beperken tot het lopen naar enkele punten en daar kijken wat zich op dit punt vroeger afspeelde.

Een voorbeeld:

Dagelijks leven in WOII
De nieuwe themaroute gaat over het alledaagse leven tijden de Tweede Wereldoorlog in s-Hertogenbosch. Hoe was dat nou, het leven tijdens de bezetting? Van sommige inwoners veranderde het leven radicaal, van anderen bleef het leven zijn gewone gang houden zonder al te veel rimpeling. Presentatoren als Jan de Wit, Cees Slegers, Frans van Gaal, René Kok en Anemieke Kamoschinski kennen de Bossche geschiedenis als geen ander en vertellen erover.

De app 'Erfgoed 's-Hertogenbosch' is te downloaden voor Android en iOS via respectievelijk Google Play en en de Appstore.