De Grote Vriendelijke Reus speelt een grote rol bij het Kinderboekenweekfestival in Rosmalen.
De Grote Vriendelijke Reus speelt een grote rol bij het Kinderboekenweekfestival in Rosmalen. (Foto: Anne Alders)

Wat is er dit weekend te doen?

Heb je het weekend al volgepland, of weet je nog niet wat je gaat doen? Hieronder een greep uit de agenda voor het komende weekeinde.

Vrijdag 11 oktober

De Bossche Komeedie - Rooie Rôze...
20:00 uur - Theater de Speeldoos - 'Rooie Rôze of Sperziebôôntjes?' is een nieuw, speciaal voor en op Den Bosch geschreven hilarische blijspel vol herkenbare Bossche humor! Nog te zien van 11 t/m 13 oktober om 20.00 uur in Theater de Speeldoos in Vught. Info: www.theaterdespeeldoos.nl.

Documentaire 'Celibaat'
20:00 uur - Perron-3 - De nieuwe film 'Celibaat' van Daan Jongbloed is te zien bij Perron-3. Voor zijn film praatte Daan met de Kruisheren van Sint Agatha over seksuele onthouding.

Kika Sprangers Large Ensemble | XL Concert
20:00 uur - Willem Twee toonzaal - Saxofoniste Kika Sprangers speelt bij Willem Twee toonzaal haar haar lyrische, melodieuze spel en karakteristieke geluid. Eigen kleurrijke en meeslepende composities waarin melancholie en royale harmonieën de boventoon voeren.

The Dublin Legends
20:30 uur - Theater aan de Parade - The Dublin Legends (voorheen The Dubliners) brengen Ierse folk zoals Ierse folk bedoeld is, puur en rauw vanuit het hart. Kaarten: theateraandeparade.nl.

Live muziek bij 't Opkikkertje
22:00 uur - 't Opkikkertje -
Singer-songwriter Tomas Cifuentes speelt intieme folk muziek. Met daarna Laura en Merianne, tweestemming en begeleid op de piano.

Zaterdag 12 oktober

Expositie Lost Genetic Element
Antoniegaarde - Een groep kunstenaars heeft een jaar lang onderzoek gedaan naar verloren elementen in de kunst en in het leven. Zij hebben een illustratie gemaakt van 300 cm lang en 150 cm breed. De illustraties zijn al op verschillende locaties in 's-Hertogenbosch geëxposeerd. Nu is deze t/m 12 oktober van 8.30 t/m 16.30 uur te zien bij Antoniegaarde.

Rock Around the Jukebox Experience
10:00 uur - Autotron - Rock Around The Jukebox Experience bij Autotron in Rosmalen met het thema 'Elvis is back!'. Een markt met honderden jukeboxen, bijzondere oldtimers, vintage kleding en andere hippe hebbedingetjes uit de jaren '50, '60 en '70. Kaarten zijn à 15 euro te koop via www.oldimerproducties.nl. Ook op zondag 13 oktober.

10e editie Giving Statues
11:30 uur - Helftheuvelpassage -
Op zaterdag 12 oktober is de 10e editie van the Giving Statues. 12 Levende standbeelden zijn die dag in winkelcentrum de Helftheuvel in 's-Hertogenbosch om zoveel mogelijke donaties binnen te halen voor het goede doel de 'Stichting Laat Ze Maar Lachen'. Onder de deelnemers bevinden zich ook een aantal winnende acts van diverse wedstrijden. De aanvang van het evenement is 11.30 uur, het eindtotaal wordt tussen 16.45 uur en 17.00 uur bekend gemaakt.

ReparatieStraat Boschveld
12:00 uur - Copernikkel - De Reparatiestraat bij Copernikkel in de wijk Boschveld repareert tussen 12.00 en 15.00 uur onder andere koffiezetapparaten, strijkijzers of andere handzaam elektrische apparaten, fietsen, meubels, kleding en computers.

Bossche Bokbierwandeling
15:00 uur - Café de Smidse - Bossche Bokbierwandeling, met een stempelkaart langs 5 van de 11 deelnemende cafés om bockbier te proeven met een borrelhapje. De stempelkaarten à 15 euro zijn in alle elf deelnemende cafés (café de Smidse, stadsherberg 't Pumpke, taveerne 't Pantoffeltje, café de rode Haen, de Basiliek, café Bar le Duc, café de Paternoster, sportsbar Legends, de Druif, de Banier en café Reinders.) verkrijgbaar tot vrijdag 11 oktober.

Hoelahoepsessie
15:00 uur - Zandverstuiving - HoelaHoep sessies op de zandverstuiving te Rosmalen, elke woensdag en zaterdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur ter hoogte van de zandverstuiving in Rosmalen. Aanmelden is niet nodig. Ook op woensdag om 13.00 uur.

Safe Space
15:00 uur - Willem Twee Kunstruimte -
Van 12 tot 27 oktober is Safe Space te zien bij Willem Twee. In de tentoonstelling Safe Space staat de bezoeker centraal. Kunst vraagt om aandacht van het publiek, zoals gewoonlijk, maar in deze tentoonstelling krijgt het publiek rechtstreeks aandacht terug. De kunstwerken in de tentoonstelling zijn te bekijken zonder interventie van de bezoeker maar de installaties floreren pas echt wanneer de bezoeker deelneemt.

Viering San Salvator Gemeenschap
19:00 uur - Dagcentrum Cello - Viering van de San Salvator geloofsgemeenschap bij Dagcentrum Cello met voorganger Maria van den Dungen en thema 'Wat kom je tegen? '. Ook op zondag om 10.30 uur met voorganger Tony de Meulder en koor de Cantorij.

Zigeunermuziek bij Kunsthuis Rosmalen
20:00 uur - Kunsthuis Rosmalen - Bardolino in Concert met 'gipsy music' bij Kunsthuis Rosmalen. De toegang kost 17,50 euro. Reserveren kan via www.kunsthuisrosmalen.nl.

Chaka Kahn Tribute Night - Staconcert
20:30 uur - Theater aan de Parade- The Smooth Criminals & Lady Shaynah brengen een ode aan de muziek van Chaka Khan, reken op een avond vol soul, funk en disco! Kaarten: theateraandeparade.nl.

Rock in Muziekcafé Lohengrin
21:00 uur - Muziekcafe Lohengrin - Bij Muziekcafé Lohengrin spelen de bands 22AD, Five Minute March en Trey uit Utrecht. De rockmuziek en laten zich inspireren door onder andere Alice in Chains, Sonic Youth en Queens of the Stone Age. De toegang kost 3 euro.

Ain't no party in Willem Twee
22:00 uur - Willem Twee Poppodium - Tienjarig jubileum van 'Ain't no party like an oldschool party!' bij Willem Twee poppodium met muziek van BOB Soundsystem. Kaarten zijn à 15 euro te koop via willem-twee.nl.

Zondag 13 oktober

Maki Namekawa en Philip Glass
10:15 uur - Willem Twee kunstruimte - Dag over modern componist Philip Glass en zijn protegé pianiste Maki Namekawa bij Willem Twee toonzaal. Cello Octet Amsterdam speelt hun muziek.

Veiligheidsdag in 's-Hertogenbosch
11:00 uur - Veiligheidsdag van 11.00 tot 17.00 uur op verschillende plekken in de binnenstad. Met demonstraties van onder andere ambulancedienst, brandweer, politie en douane. Meer info staat op denbosch.nl/veiligheidsdag.

Open dag Brouwerij Mieghelm, Smederijmuseum en Bakhuis
11:00 uur - Sint-Michielsgestel - Brouwerij Mieghelm, Smederijmuseum en Bakhuis houden een open dag en laten tussen 11.00 tot 18.00 uur zien hoe ambachtelijk brood wordt gebakken, bier wordt gebrouwen en een smid werkt.

Zûûkertjes middag
14:11 uur - Knillispoort - Tijdens de Zûûkertjes middag van de Oeteldonksche Club presenteren Oeteldonkse carnavalsverenigingen zich. Benieuwd welke activiteiten de clubs ondernemen, wat de muzikale bezetting is en wat voor vacatures er zijn? Je bent welkom van 14.11 tot 17.11 uur.

Lohengrin Zondagmiddag Sessies
15:00 uur - Muziekcafe Lohengrin - Zondagmiddagsessie van Muziekcafé Lohengrin tussen 15.00 en 19.00 uur. Aansluiten met eigen instrument, backline is aanwezig.

Recital Mariaoord
15:00 uur - Oude Kapel Mariaoord - Pianist Erwin Rommert Weerstra speelt samen met sopraan Josephine-Louise Hoogstad om 15.00 uur een concert in de oude Kapel van Mariaoord. De toegang kost 10 euro, inclusief consumpties.

Podium Jazzwerkplaats
15:30 uur - Stichting Jazzwerkplaats Den Bosch - Podium Jazzwerkplaats op de Tramkade met deze maand de gasten Angelo Verploegen en Jasper van Hulten, die vertellen over wat hen zo fascineert over jazz. Meer info: jazzwerkplaats.nl.

Orgelconcert door Kees Nottrot
20:00 uur - Sint-Jan - Kees Nottrot, organist van de Martinikerk in Bolsward speelt een concert op het orgel van de Sint-Jan met werken van Jan Pieterszoon Sweelinck, Dietrich Buxtehude, Georg Böhm. Camille Saint-Saëns en Franz Liszt.

Uitgelicht 

Meet & Greet Jean Thomassen.

De laatste dag van de expositie van Jean Thomassen is zondag 13 oktober, 'Geniaal of knettergek?' in Museum Slager. Jean Thomassen is zelf aanwezig voor een Meet & Greet. De expositie is zeer druk bezocht. Het was dan ook een unieke gebeurtenis. Een kleine groep verzamelaars bezit bijna al zijn werk en een groot gedeelte is in het buitenland. Het is de laatste kans om de schilderijen in één expositie te zien. Info: www.museumslager.nl.

                                                                        Rosmalens Kinderboekenweekfestival

Babel Bibliotheek Rosmalen, Bruna Rosmalen en Perron-3 houden zondag 13 oktober samen Het Rosmalens Kinderboekenweekfestival. Gedurende deze hele middag (13.30 – 17.00 uur) is er op verschillende plekken bij Perron-3 een hoop leuks te doen. Reis mee met Lot Lohr (4+) op avontuur door verhalenland, laat je betoveren tijdens de poppenvoorstelling De Grote Vriendelijke Reus (6+), waarin kleine Sofie door de GVR wordt meegenomen naar zijn magische grot waar duizenden dromen in glazen potjes wachten, stap op De Transsylvanië Express met schrijver Tjerk Noordraven, verzin met schrijfster Manon Sikkel een verhaal over een onvergetelijke reis of volg een workshop rappen bij Rapper Thomas. Meer informatie en kaartjes: www.perron-3.nl.


Zelf deze agenda aanvullen? Dat kan! Vul je agendapunten in via onze website

.