Foto: Joep Jacobs

BankGiro Loterij verlengt partnership met Het Noordbrabants Museum

's-HERTOGENBOSCH - De BankGiro Loterij blijft ook de komende vijf jaar Het Noordbrabants Museum steunen met een jaarlijkse vaste bijdrage van 300.000 euro. Daarnaast ontvangt het museum ook jaarlijks een bedrag van loterijdeelnemers die speciaal voor Het Noordbrabants Museum meespelen. De helft van hun lotprijs gaat rechtstreeks naar het museum.

"Steun en vertrouwen zijn de sleutel tot succes", zegt Charles de Mooij, directeur van Het Noordbrabants Museum. "Zo groeide Vincent van Gogh dankzij de jarenlange ondersteuning door zijn broer Theo uit tot een kunstenaar van wereldformaat. Dankzij de steun van de deelnemers van de BankGiro Loterij verwierf Het Noordbrabants Museum prachtige kunstwerken, waaronder enkele werken van Van Gogh. Maar ook internationale projecten zoals de succesvolle expositie over Jheronimus Bosch en de huidige expositie Van Goghs intimi zijn ondenkbaar zonder die steun."

BankGiro Loterij Open Dagen
Komend weekend, 5 en 6 oktober, ontvangt het museum ruim 2.000 deelnemers van de BankGiro Loterij. Er is een speciaal programma voor de deelnemers samengesteld, waaronder een bezoek aan de tentoonstelling Van Goghs intimi. Met deze tentoonstelling laat het museum de andere kant zien van Vincent van Gogh: een man voor wie vriendschap uitermate kostbaar was. Velen waren op Van Gogh gesteld. Hij onderhield innige en veelal langdurige relaties met de mensen om hem heen, zowel met vrienden, geliefden en familie als met zijn modellen en collega-kunstenaars.