Jeroen van Pinxteren heet u van harte welkom bij Brood en Banket De Pink. Foto: Henk van Esch
Jeroen van Pinxteren heet u van harte welkom bij Brood en Banket De Pink. Foto: Henk van Esch

Nieuw: Brood en Banket De Pink

's-HERTOGENBOSCH – Op 1 oktober opende banketbakker Jeroen van Pinxteren na een kleine verbouwing en restyling de deuren van zijn bakkerij op het Rivierenplein in 's-Hertogenbosch: Brood en Banket De Pink. Na 24 jaar te hebben gewerkt bij Vermeulen & Den Otter was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Toen Jeroen de kans kreeg de bakkerij op deze locatie over te nemen, greep hij deze dan ook met beide handen aan.

Als kleuter wist Jeroen al wat hij wilde worden: Banketbakker! Dat werd hij ook en hij ontwikkelde zich tot een vakman in hart en nieren. "Tot op de dag van vandaag is dit mijn passie, ik zou niets anders willen." Jeroen is voor sommige buurtbewoners een bekende. "Ik ben voetbaltrainer bij BVV dus ik ken al wat mensen uit de wijk. Ik streef er naar om vooral een toevoeging te zijn op deze plek, niet slechts een opvulling." Wat hij het liefste doet: Het vervaardigen van banket. "Op dat gebied wil ik me dan ook onderscheiden. Ik wil het beste en lekkerste gebak van 's-Hertogenbosch maken. Van Bossche bol tot slagroomcake en appeltaart; ik maak het allemaal, maar door mijn creativiteit er op los te laten, geef ik er mijn eigen draai aan en is het anders dan anders. Het is een uitdaging om het er zo perfect mogelijk uit te laten zien. En natuurlijk moet het goed smaken. Dat kan alleen door geen concessies te doen aan de ingrediënten, met o.a. echte roomboter, verse slagroom en goede chocolade." Ook themataarten in alle soorten en maten maakt Jeroen op bestelling: "Niets is te gek, alles is mogelijk." In het kader van de Borstkankermaand heeft Jeroen een Pink Ribbon gebakje gemaakt met de bekende Pink Ribbon strik. Per gebakje gaat 0,50 eurocent naar dit goede doel. "Daarnaast heb ik een nieuwe snackreep bedacht: De Pinkie. Verder verkoop ik belegde broodjes en verse snacks als frikandel- kroket- en satébroodjes, en appelflappen." Goed om te weten: Voor het brood van Vermeulen en den Otter (waaronder het befaamde desembrood) kunt u ook nog gewoon terecht bij De Pink.

Brood en Banket De Pink is gevestigd aan Rivierenplein 6 te 's-Hertogenbosch, 073 613 6353. Meer informatie: www.broodenbanketdepink.nl.