Een eerdere editie van Terug naar Toen. Foto: Jeunique Mingels
Een eerdere editie van Terug naar Toen. Foto: Jeunique Mingels

Dansen op de lekkerste hits uit de jaren '90 en '00 tijdens 'Terug naar Toen'

's-HERTOGENBOSCH – Voor de tweede keer komt het landelijk feestconcept 'Terug naar Toen' naar de Bossche binnenstad. Hun motto: vroeger was alles beter. Maar wat was er dan beter? "Vooral de muziek was naar onze mening beter, maar ook de kleding", vertelt medeorganisator Floris Pierik. Het evenement vindt plaats op 5 oktober bij het Willem Twee Poppodium.

Door Megan Hanegraaf


Het feestconcept Terug naar Toen (TNT) bestaat al bijna 13,5 jaar. Het is destijds opgericht door Gino Louman en Melle Schellekens. Zij hebben drie jaar geleden besloten om het stokje over te dragen. Het evenement wordt sindsdien georganiseerd door Wolves Agency, de huidige eigenaar van het concept Terug naar Toen. Wel is Gino Louman nog steeds nauw betrokken en draait hij als DJ op bijna alle feesten met een MC onder de naam 'Team TNT'.

Jeugdparadijs
De organisatie noemt het 'hét jeugdparadijs', omdat zij het publiek het gevoel van vroeger toen zij jong waren willen geven: het gevoel van de lange zomervakanties, je eerste kus en de eerste keren stappen. Het concept richt zich daarom op mensen die zijn geboren of zijn opgegroeid in de jaren '90 en '00. Dat is tevens het overkoepelende (muzikale) thema. "Deze muziek is nog steeds ongekend populair en wij willen graag het gevoel van nostalgie overbrengen", aldus Pierik. "Wij nemen de bezoekers mee terug in de tijd naar toen zij jong waren en meezongen op al die heerlijke hits van bijvoorbeeld The Backstreetboys, Britney Spears, K-Liber en ga zo maar door." De organisatie van TNT wil de bezoekers op die manier een ouderwets gezellig avondje uit bezorgen, waarbij er genoten kan worden van oude hitjes. Ook zullen er toffe gadgets van vroeger zijn waaronder echtmicrofoons en snoeparmbanden.

Binnen- en buitenland
'Terug naar Toen' wordt in zowel binnen als buitenland georganiseerd. Onder meer in de steden Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Nijmegen, Oss, Bergen op Zoom en natuurlijk 's-Hertogenbosch. Ook wordt Team TNT wordt vaak geboekt op festivals als Dutch Valley, MysteryLand, Guilty Pleasure en nog vele andere. "Sinds kort zijn wij ook de grens overgegaan naar België. Daar komt TNT naar de steden Hasselt, Antwerpen en Kortrijk", vertelt Floris. Terug naar Toen heeft een keer eerder een editie gehouden in 's-Hertogenbosch bij Van Aken. "Dit was een goede editie, maar we hebben besloten om ons te verplaatsen naar Willem Twee. Dit wordt de eerste keer."

'Terug naar Toen' vindt plaats van op zaterdag 5 oktober van 23:00 uur en 04:00 uur bij het Willem Twee Poppodium. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Een kaartje kost 13 euro. Deze zijn te koop via de site van het Willem Twee Poppodium: bit.ly/TNT-DenBosch-5okt. TNT-kleding is te koop via: blastfromthepast.nl.