De Bossche Omroep valt vanaf 1 oktober voortaan op woensdag op de deurmat. Ook het verspreidingsgebied wordt iets aangepast.
De Bossche Omroep valt vanaf 1 oktober voortaan op woensdag op de deurmat. Ook het verspreidingsgebied wordt iets aangepast.

Bossche Omroep per 1 oktober naar woensdag

's-HERTOGENBOSCH - De Persgroep heeft besloten per 1 oktober de Bossche Omroep te verspreiden op woensdag. Met ingang van deze datum wordt deze krant niet langer verspreid in de gemeente Heusden en Maasdriel. Tegelijkertijd worden de plaatsen Schijndel en Gemonde aan het verspreidingsgebied toegevoegd.

Met de wijziging van verschijndag speelt De Persgroep in op de veranderende functie van zondagkranten en sluit de uitgever aan bij haar andere weekbladen. Waar een zondagkrant zich voornamelijk richt op het weekend heeft een midweektitel een langere 'levensduur'. Jan van Dun, algemeen directeur Local Media van de Persgroep legt uit: "Mensen hebben het erg druk vandaag de dag en plannen graag vooruit. Hier anticiperen we op door lezers in de redactionele kolommen al op woensdag de acitiviteiten van dat weekend aan te bieden". Naast de wijziging van verschijndag verandert De Persgroep het verspreidingsgebied. Zo worden de plaatsen Vlijmen, Nieuwkuijk en Haarsteeg uit het verspreidingsgebied gehaald omdat hier ook de Heusdense Courant verschijnt. Ook Hedel, Kerkdriel en Velddriel verdwijnen uit het gebied van de Bossche Omroep aangezien hier het Carillon wordt uitgegeven. Schijndel en Gemonde worden juist toegevoegd aan het verspreidingsgebied van de Bossche Omroep. Jan van Dun: "De markt ontwikkelt zich zo snel dat in veel steden en gemeenten nog slechts plaats is voor één huis-aan-huiskrant. Terwijl er soms wel drie zijn met allemaal dezelfde problemen. Dit leidt tot allerlei bewegingen binnen de huis-aan-huiskranten. Sommige titels worden verkocht, andere titels worden aangekocht." Wij passen ons bestaande portfolio aan en zetten verder in op het ontwikkelen van digitale mogelijkheden. Zo kunnen lezers ons nieuws ook vinden op digitale nieuwsmedia, zoals AD.nl of indebuurt.nl.