Logo bosscheomroep.nl
De openheid, saamhorigheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat. Foto: Ad Weijdt
De openheid, saamhorigheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat. Foto: Ad Weijdt (Foto: Ad Weijdt)

SamenLoop voor Hoop in Rosmalen én Esch: 24 uur wandelen, samen stilstaan bij kanker en het leven vieren

REGIO - Dit weekend, van zaterdag 31 augustus en zondag 1 september, vinden in zowel Rosmalen als Esch Samenlopen voor Hoop plaats. SamenLoop voor Hoop is een evenement van KWF. Gedurende een 24-uurs wandelestafette wordt samen stilgestaan bij kanker, het leven gevierd en geld opgehaald voor kankeronderzoek. Tijdens het evenement lopen deelnemers in teams en lossen elkaar af, zodat uit elk team altijd iemand aan het wandelen is. Naast het wandelen bestaat een Samenloop uit ceremonies, braderies en diverse activiteiten. De openheid, saamhorigheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat. Er worden Samenlopen georganiseerd door heel Nederland op verschillende momenten, altijd door vrijwilligers. Dit weekend vinden er twee samenlopen tegelijkertijd plaats in Esch en Rosmalen. Respectievelijk 29 en 45 teams gaan daar de uitdaging aan.

SamenLoop Rosmalen
In Rosmalen vormt het terrein tussen het Rodenborch college en de Hazelaar in Rosmalen de basis voor de eerste Rosmalense editie van de SamenLoop voor Hoop. Zo'n 1000 deelnemers in 45 estafetteteams wandelen om geld op te halen voor het KWF. In Rosmalen gaat het evenement om 15.00 uur van start na het startschot door burgemeester Jack Mikkers. De hele middag zijn er op verschillende podia optredens van onder meer APM Bigband, Skipmondays en Koor Pocket. 's Avonds wordt het parcours sfeervol verlicht tijdens de kaarsenceremonie (rond 22.30 uur). Een moment van bezinning en herdenking. De zondagochtend (10.15 uur) staat vooral in het teken van de KinderLoop speciaal voor basisschoolleerlingen. Daaromheen zijn kinderactiviteiten zoals een jeugddisco, een optreden van 2 Stage Musicalgroep en een goochelact van Lars van Tuijl. Om 15.00 uur is de slotceremonie. Na 24 uur wandelen lopen alle deelnemers begeleid met muziek en gehuld in hun paarse shirt de laatste ronde samen. Daarna wordt op het podium bekend gemaakt hoeveel geld er in totaal is opgehaald aan de hand van een cheque die aan KWF wordt overhandigd.

SamenLoop Esch
In Esch start de samenloop op zaterdag een uurtje eerder: om 14.00 uur. 29 teams met teamnamen variërend van De Kracht van Samen en Hoop doet Leven tot Nooit Zat Weet Morgen Niks Meer, de De gesmeerde kuiten en de Wandelwolfjes and friends gaan hier de uitdaging aan. Ook hier is een uitgebreid randprogramma met 2 podia waar 24 uur lang diverse optredens worden verzorgd. Zo zijn er op zaterdag onder meer optredens van Jordy van den Boer, Otto Lagerfett, dameskoor Innovation en The Blackhawks. De zaterdag wordt ook hier afgesloten met een kaarsenceremonie. Op zondag is er de KinderLoop - vast onderdeel van een SamenLoop - en staat de dag in het teken van kinderen. Naast de muzikale optredens van onder meer Thom Craane, DJ Jeroen en De Fanfare is er een kinderplein met tal van kinderactiviteiten. De slotceremonie is om 14.00 uur.

Kijk voor meer informatie en de volledige programma's op www.samenloopvoorhoop.nl.