Logo bosscheomroep.nl
Ben jij TEodor al tegengekomen? Via Facebook, Twitter en Instagram kun je de avonturen van TEodor volgen. Op vakantie in eigen stad, dobberend in Bossche wateren zoals hier op de Bossche Markt.
Ben jij TEodor al tegengekomen? Via Facebook, Twitter en Instagram kun je de avonturen van TEodor volgen. Op vakantie in eigen stad, dobberend in Bossche wateren zoals hier op de Bossche Markt.

Samen in actie voor meer kankeronderzoek!

's-HERTOGENBOSCH - Draag op 15 september 2019 je steentje bij aan de strijd tegen kanker, door het water rond de stad te verslaan! Ook bij deze vierde editie van Swim to Fight Cancer in 's-Hertogenbosch zwem je door en langs de prachtig gerestaureerde Vestingwerken in de Singelgracht en de Stadsdommel, om samen met honderden anderen zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen voor de strijd tegen kanker.

Een van de deelnemers is Debbie Brok. Vorig jaar september kreeg haar broertje de diagnose uitgezaaide darmkanker. "Patrick is 35 jaar en heeft zes maanden chemo gehad. In april onderging hij een zware operatie waarbij ze de tumor van ongeveer 9 cm weg hebben gehaald. Ook spoelden ze de buikholte met een speciale chemobehandeling. Vier weken later op zijn verjaardag, konden we proosten op het leven!" Zelf kreeg Debbie twee keer huidkanker: "Gelukkig is het in beide gevallen in een vroeg stadium ontdekt. Door mee te doen aan Swim to Fight Cancer ga ik mijn angst aan want ik heb watervrees. Patrick lijdt aan een angst- en paniekstoornis, dus ik hoop hem een zetje in de goede richting geven om ook zijn angsten aan te gaan."

Niet alleen door zelf deel te nemen kun je bijdragen aan de strijd tegen kanker. Naast doneren of sponsoren is er ook de grote Swim Loterij. Met dank aan de Bossche ondernemers voor het ter beschikking stellen van tientallen prijzen. En dagelijks wordt de lijst met de te winnen items alleen maar langer. Koop een lot via www.swimtofightcancer.nl/denbosch voor € 5,- en maak kans op deze schitterende prijzen. De winnaars worden 29 september via de website bekend gemaakt.

Kijk voor meer informatie op www.swimtofightcancer.nl/denbosch. Schrijf je in als deelnemer, word vrijwilliger of doneer aan familie, vrienden of direct aan Swim to Fight Cancer.