Logo bosscheomroep.nl

Bossche student lanceert mobiele oplaadkastjes

Bossche student Alperen Yilmaz (20) met zijn mobiele oplaadkastjes.
Bossche student Alperen Yilmaz (20) met zijn mobiele oplaadkastjes. (Foto: )

"Voor 1 euro kunt u 30 minuten uw telefoon opladen in horecagelegenheden"

's-HERTOGENBOSCH - Alperen Yilmaz (20) studeert Marketing Management aan de Avans Hogeschool in 's-Hertogenbosch, maar sinds afgelopen zomer is hij ook ondernemer. Hij bedacht draagbare kastjes waarmee je in openbare gelegenheden je smartphone kan opladen. Sinds juni zijn deze mobiele kastjes op meerdere plaatsen in het land in gebruik.

Door Megan Hanegraaf


Yilmaz kwam samen met zijn vriend Deniz Demiratas (20) op het idee toen hij in een café zag dat zijn batterij van zijn smartphone bijna leeg was. "Ik vond het frustrerend dat ik mijn telefoon alleen kon opladen achter de bar of ergens ver van mij vandaan", aldus de ondernemer. "In mijn omgeving hoorde ik het steeds vaker dat vrienden bijvoorbeeld wachten op een belangrijk berichtje of telefoontje. Dan is het niet handig als je telefoon ergens anders in het café aan de lader ligt." Wat maken zijn mobiele oplaadkastjes zo uniek? "Je kan de kastjes bij je neerzetten en toch even dat ene appje lezen of dat ene belletje doen, terwijl je telefoon ook nog aan het opladen is. Het maakt dus niet meer uit waar je zit of staat in de kroeg of het restaurant.

Horecagelegenheden
De 20-jarige ondernemer wil zich eerst richten op horecagelegenheden. Yilmaz: "Het probleem is voor mij in de horeca ontstaan. Tijdens verder vooronderzoek ben ik bij veel bedrijven langs geweest om te vragen of zij zulke problemen ook ervaren. Ik kwam er toen achter dat ik lang niet de enige was die dit probleem had."
In het half jaar vooronderzoek is Yilmaz ook op zoek gegaan naar een leverancier. "Ik heb meerdere bedrijven gesproken maar die konden mij niet de juiste kwaliteit en service aanbieden. Op een gegeven moment kwam ik in contact gekomen met Pilbull. Na veel contact ben ik in zee ben gestapt met Pilbull."

100 Procent For You
Inmiddels heeft hij met zijn bedrijf 100 Procent For You al tien kastjes geleverd aan verschillende horecagelegenheden. Onder meer de Royal Alina Lounge, Simitci Dunyasi en de Olijventuin in Rotterdam maken gebruik van de mobiele oplaadkasten. Ook in Brabant zoals Bergen op Zoom bij de Zithoek en de Gentleman's lounge en in Roosendaal bij Barcode maken ze gebruik van de dienst van Yilmaz. Daarnaast maakt ook Ziggana in het Belgische Lutlommel al gebruik van Yilmaz' oplaadkasten.

Telefoon opladen
Hoe je de oplaadkast gebruik? "Simpel" volgens Yilmaz. "Sluit uw apparaat aan op de juiste aansluiting, werp er geld in en hij gaat opladen, ook terwijl u uw telefoon gebruikt. Voor 1 euro krijgt u 30 minuten oplaadtijd." Volgens de ondernemer krijg je gemiddeld 30% batterijlading in 30 minuten. Is uw telefoon dus nog niet helemaal vol en wilt u nogmaals opladen. Dan kunt u er gewoon nog een keer 1 euro inwerpen. Er zit een kabel aan de oplaadkast vast, met drie uitgangen voor verschillende elektrische apparaten. Echter is het volgens de Bossche student geen probleem als je liever gebruik maakt van je eigen usb kabel. Het voordeel van de draagbare kastjes is dat je je telefoon niet aan iemand anders hoeft te geven om je telefoon op te kunnen laden. De telefoon kan gebruikt worden tijdens het opladen, maar zo wordt de kans dat de telefoon gestolen wordt ook kleiner.

Toekomstvisie
De afgelopen maanden heeft de Brabander veel reacties gehad. "Ik krijg heel veel feedback van eindgebruikers. Grotendeels zijn ze er tevreden mee, maar we werken natuurlijk aan een continue verbetering van onze producten en proberen de feedback van de eindgebruikers mee te nemen voor het vervolg", vertelt hij. "We zijn al bezig om samen met de leverancier de volgende versie op de markt te brengen, zodat we altijd mee blijven gaan met de nieuwste technologie." Hoe Yilmaz de toekomst verder ziet? "Ik wil hier zeker mee verder, maar wil mezelf niet beperken hierin. Waar de kansen liggen, moet je ze benutten."

Meer informatie: www.100procentforyou.nl.