Erol van den Bergh en Bob Mulder. Foto: Wim Roelsma
Erol van den Bergh en Bob Mulder. Foto: Wim Roelsma

Meerdaags festival vol vermaak voor jong en oud in Engelerpark

'We willen vooral een 'wij'-gevoel creëren' ENGELEN – Vanaf september heeft Engelen een eigen festival. Van donderdag 19 tot en met zondag 22 september vindt het Engelens Weeknd plaats in het Engelerpark. Met o.a. kermisattracties, een volleybaltoernooi, de Gooische Bingo, een braderie en een muziekprogramma in de feesttent kunnen jong en oud zich hier prima vermaken.

Erol van den Bergh (o.a. Dinnershow Helemaal Heppie en Foodtour Engelen) en Bob Mulder van PLUS Mulder te Engelen zijn de initiatiefnemers van het Engelens Weeknd. Erol: "Vorig jaar werden we gevraagd om de kermis te organiseren in Engelen. Normaal gesproken doet Engelens Belang dat. De afgelopen jaren werd deze echter steeds slechter bezocht, waardoor ook steeds meer exploitanten het voor gezien hielden. Het was tijd voor een nieuwe impuls. Wij hebben toegezegd dat we de kar wel wilden trekken, op voorwaarde dat we het op onze eigen manier mogen doen. Dat betekent dat het dit jaar dus geen kermis wordt, maar een meerdaags festival waar kermisattracties onderdeel van uitmaken. Door activiteiten te organiseren voor verschillende doelgroepen willen we een zo groot mogelijk publiek trekken."

Saamhorigheid voorop
"Saamhorigheid staat voorop, we willen vooral een 'wij'-gevoel creëren in het dorp. Om die reden proberen we juist lokale verenigingen en ondernemers actief te betrekken bij het evenement. De reacties zijn tot nu toe positief, we merken dat iedereen nieuwsgierig is wat er allemaal staat te gebeuren tijdens het Engelens Weeknd." Het event opent op donderdag met de Gooische Bingo. "Dit is een hippe, trendy variant van de aloude bingo middag. In Vlijmen wordt deze al een tijd met veel succes georganiseerd." Op vrijdag, zaterdag en zondag zijn de kermisattracties geopend, met o.a. eendjes vissen, schiettent, botsauto's, draaimolen, grijpkranen, een blikvanger en nog veel meer. "Vrijdag hebben we een speciale kindermiddag voor 700 leerlingen van basisscholen De Matrix en Antonius Abt. Dankzij lokale ondernemers en kermisexploitant Frans De Voer kunnen zij gratis enkele attracties bezoeken en krijgen ze ook nog een food pakket mee." Op het horecaplein kunt u genieten van een speciaalbiertje en er staan twee foodtrucks. Op het kinderplein is er van alles te doen voor de allerkleinsten (tot 3 jaar).

Bruisend Engelen
"Op zaterdag organiseren we in samenwerking met ReBrown een seniorenlunch in onze grote feesttent, die een plek krijgt op het grasveld aan de rand van het Engelerpark. Senioren kunnen deelnemen aan een middag vullend programma met een lekker hapje, drankje, live muziek en uiteraard een bezoek aan de kermisattracties." Sportievelingen kunnen op zaterdag meedoen aan het volleybaltoernooi. "Er is ruimte voor 16 teams dus wees er snel bij als je het niet wilt missen." Op de zondag presenteren de lokale ondernemers, verenigingen en stichtingen maar ook kunstenaars en ambachtslieden zich van 12.00 tot 17.00 uur aan het publiek tijdens Bruisend Engelen. "Er zullen tussen de 30 en 50 kraampjes opgesteld staan."

Feesttent
Las but not least is er op vrijdag- en zaterdagavond in de feesttent van alles te beleven. Van 17.00 tot 19.30 uur is er een programma voor de kids, van 20.00 tot 1.00 uur kunnen de volwassenen zich uitleven. "Het is wel gaaf dat mensen nu al kaartjes kopen voor de feesttent, zonder dat we bekend hebben gemaakt wie er precies zullen optreden. Kennelijk rekenen ze er op dat we hen een goed programma voorschotelen en dat doen we natuurlijk ook. Studance tekent voor de vrijdagavond met een uitgebreid programma, aangevuld door dorpszanger Richard van Doorn. De line-up voor de zaterdagavond liegt er niet om, met namen als Raymon Hermans, Arjon Oostrom, Smèrrig Diskjochies, De Sjannies en Givaro B."

Driejarenplan
"Het is nu afwachten wat deze eerste editie van het Engelens Weeknd gaat brengen. We zien het als een driejarenplan. Het evenement moet in de loop der jaren langzaam maar zeker groeien. Dit eerste jaar krijgen we een kleine bijdrage vanuit het Cultuurfonds van de gemeente 's-Hertogenbosch, die ons initiatief ook facilitair van harte ondersteunt. Dave de Lang en Ronnie van Gaal zijn de afgelopen periode actief betrokken geweest. De samenwerking met beide heren en de gemeente heeft ervoor gezorgd dat het evenement nu staat zoals het moet staan. Het voelt goed dat zij vertrouwen in ons hebben. We zullen zien wat de toekomst ons brengt, we willen gewoon feest in Engelen!"

Een vrijdagavond- of zaterdagavondticket voor de feesttent kost €12,50 (weekendticket €20) en is te koop via www.ticketkantoor.nl/shop/engelensweeknd of bij Plus Mulder of StripeStore. De organisatie kan nieuwe vrijwilligers goed gebruiken. Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar engelensfestival@gmail.com. Voor meer informatie zie de Facebookpagina.