Logo bosscheomroep.nl
Carel Kraayenhof en zijn befaamde tango-trio in 'Lost Tango'. Foto: Michiel Voet
Carel Kraayenhof en zijn befaamde tango-trio in 'Lost Tango'. Foto: Michiel Voet

Tangokoning Carel Kraayenhof in het theater met Orkater, Via Berlin en Ragazze Quartet

's-HERTOGENBOSCH – Orkater, Via Berlin en Ragazze Quartet maakten samen bijzondere muziektheatervoorstellingen op theaterfestivals en in de vlakkevloertheaters. Met Lost Tango vieren zij het 10-jarig jubileum van Via Berlin, nu voor het eerst in de Grote Zaal van Theater aan de Parade.

De Esperanza, ooit een glamoureus cruiseschip waar de muziek van Papa Tango hoogtij vierde, ligt nu te verroesten aan de ketting in een haven. Wanneer de oudste dochter Anna na jaren terugkeert op het schip, dat zij niet zonder reden ver achter zich liet, wordt zij geconfronteerd met een wereld waarin haar vader krampachtig probeert vast te houden aan zijn glorietijd. In de confrontatie met haar vader en haar zussen Clara en Blanca klinken frustratie, wanhoop, verlangen, weemoed, pijn en liefde door in de meeslepende muziek.

De dubbelzinnigheid van de tango, met haar historie van armoede, heimwee en glamour, wordt in haar volle rijkdom ingezet. Het Ragazze Quartet wordt voor deze jubileumvoorstelling aangevuld met het befaamde tango-trio van Carel Kraayenhof. Strijkkwartet en pianotrio vormen zo samen een septet - een gebruikelijke samenstelling voor tango. In 'Lost Tango' bepalen twee varianten van de tango de sfeer: de modern-klassieke 'tango nuevo' van Astor Piazzolla en de hedendaagse 'tango rupturo' van pianist en componist Julián Peralta.

De voorstelling is op woensdag 9 oktober te zien om 20.00 uur. Kaarten zijn te bestellen via de website van het theater: theateraandeparade.nl.