Logo bosscheomroep.nl
De Stiletto's zorgen maandag tijdens Pretty in Pink voor hilarische dragoptredens. Foto: René Zuiderveld
De Stiletto's zorgen maandag tijdens Pretty in Pink voor hilarische dragoptredens. Foto: René Zuiderveld

'Hollandstalig, Typisch Bosch, crazy piano en drag. Er is voor elk wat wils'

's-HERTOGENBOSCH – Sinds afgelopen vrijdag is de Bossche Kermis in volle gang. De Break Dance, de Turbo Polyp, de Walking Waterballs, de grijpkranen en de Kamelenrace, ze staan er allemaal weer. De Bossche Kermis is daarmee zeker niet de grootste of spannendste kermis in de regio, maar zeker een van de gezelligste. Daaraan draagt ook het gezellige muzikale randprogramma van Café's De Paternoster en de Druif en het 'roze maandag'-feestje Pretty aan Pink aan bij. De hele week nog kun je genieten van gezellige optredens van bekende en minder bekende artiesten. Ook zijn er weer kermismatinees voor ouderen en mensen met een beperking.

Ivo van Harmelen is medeorganisator van Pretty in Pink en helpt De Paternoster en de Druif met hun programmering. "Het muzikale programma is een initiatief van de ondernemers op de markt dat al zeker 10 jaar wordt georganiseerd, 8 jaar geleden zijn we ook met Pretty in Pink gestart op de Markt. Ik vind dat het echt wat toevoegt aan de Kermis. Mensen vinden het gezellig om over de Kermis te lopen maar ook om daarna of tussendoor gezellig een biertje te drinken. Met livemuziek is het op het terras ook een gezellig feestje. Tegelijkertijd – en dat vind ik persoonlijk ook altijd erg belangrijk – geeft het lokale en regionale artiesten de kans om te laten zien wat ze kunnen voor een groot publiek. Veel van hen treden toch voornamelijk op in zaaltjes of tijdens besloten gelegenheden. Je ziet bij hen ook altijd enorm veel trots en plezier als ze op zo'n evenement mogen optreden."

Voor elk wat wils
De hele week zorgen de cafés voor een divers muzikaal programma. Op het programma onder meer op zondag 18 augustus bij de Paternoster William Burg met zijn muzikale friends (o.a. Jaman, Charelle en Rienie van de Kerkhof), op maandag 19 augustus een compleet Nederlandstalig programma met o.a. Henk Bernard en Jacques Herb bij de Druif. Vrijdag verzorgt Frank Falcon met zijn muzikale vrienden een Nederlandse avond bij de Paternoster en aan de overkant is het podium voor Paul Perry en de Ceders. Zondag 25 augustus sluit de Paternoster af met 'Typisch Bosch' en artiesten als William Burg, Charelle en Arnold Hofmans en aan de overkant is het Marcel Hufnagel achter zijn crazy piano die zorgt voor een gezellige afsluiter. Ivo: "Ook dit jaar worden weer zo'n 200-300 ouderen die niet meer zelfstandig naar de kermis kunnen en ruim 100 cliënten van Cello en Kentalis ontvangen tijdens gezellige matinees. Zij worden op het terras van de Paternoster heerlijk in de watten gelegd. Dit kan door de inzet van vrijwilligers, veelal vaste gasten van de Paternoster, die de gasten begeleiden, met ze over het kermisterrein wandelen en ze voorzien van een hapje en drankje. De matinees zijn mateloos populair. Elk jaar zijn er weer meer inschrijvingen dan dat er plek is op het terras. Het is echt een prachtige middag uit voor deze mensen."

Pretty in Pink
Maandag 19 augustus kleurt het terras roze voor een swingende editie van Pretty in Pink. "Onze eigen roze maandag, maar dan net even wat anders", gaat Ivo verder. "Roze maandag in Tilburg is natuurlijk een prachtig evenement waar veel mensen uit de LHBTI-gemeenschap op af komen om een fantastisch feestje te bouwen. Heel veel mensen gaan daarheen om dat feestje te zien. Pretty in Pink is wat inclusiever. Het feestje is van ons allemaal; iedereen is welkom en voelt zich welkom. Echt een gezellige avond." Tijdens Pretty in Pink zingt souldiva Carolina Dijkhuizen Donna Summer, treedt Marloes van Ham op en zijn er hilarische dragoptredens van De Stiletto's.

Meer informatie over het muziekprogramma is te vinden op de Facebookpagina's van Café De Paternoster, Eetcafé de Druif en Pretty in Pink. Voor meer informatie over de kermis: www.kermisdenbosch.nl.