Sticky Fingers vertolkt The Rolling Stones zoals het hoort  
Sticky Fingers vertolkt The Rolling Stones zoals het hoort  

P79 lanceert Hoge Bomen Festival

VUGHT – P79 staat natuurlijk al bekend om de goede tribute bands die er regelmatig het podium betreden. Aan het eind van de zomer gaat P79 nog een stapje verder. Op zaterdag 21 en zondag 22 september organiseren zij het Hoge Bomen Festival bij Fort Isabella te Vught. Twee dagen lang word je getrakteerd op optredens van nationale en internationale top tribute bands.

"Wij programmeren in de herfst, winter en lente al jaren tribute bands", vertelt Ruud Bruins van P79. "Daar zijn we ook goed in en het publiek weet ons hier voor te vinden. We hebben echter al langer de droom om in de zomer een groots buiten event neer te zetten. Het moment is nu gekomen om die droom waar te maken. Het sfeervolle Fort Isabella, gelegen in een prachtige groene omgeving en met alle benodigde (horeca)voorzieningen bij de hand, leent zich perfect voor een festival als dit. Het fijne is ook dat we heel makkelijk kunnen op- of afschalen. Omdat het de eerste editie is, weten we immers niet hoeveel mensen er precies zullen komen. We hopen op circa 1.000 bezoekers per dag. Wat ons betreft maakt het niet, we doen het niet om geld te verdienen, we wilden gewoon graag een keer naar buiten. Als het een succes is, wordt het echter een jaarlijks gebeuren. Vooruitlopend daarop zijn we nu al een aantal bekende namen aan het vastleggen voor 2020. De kaartverkoop verloopt in ieder geval uitstekend, zelfs boven verwachting." Dat belooft dus veel goeds.

Het beste van twee werelden
De naam van het festival refereert aan de hoge bomen die op het terrein te vinden zijn en tijdens het festival mooi zullen worden uitgelicht. "We combineren het beste van twee werelden. Zaterdag is echt voor de muziekliefhebbers, terwijl de zondag een hoog meezinggehalte kent en bij uitstek geschikt is voor families die neer willen strijken op het veld en samen gezellig naar muziek willen komen luisteren. Kinderen zijn meer dan welkom, tot 14 jaar hebben zij dan ook gratis entree." Uiteraard alles onder het genot van een hapje en een drankje, die o.a. te krijgen zijn bij een aantal foodtrucks. "Daarbij bieden we voor ieder wat wils, van friet tot pizza. Ook vegetariërs komen aan hun trekken."

Hoog niveau
"We hebben deze eerste editie relatief breed geprogrammeerd zodat we een groot publiek aanspreken. Op zaterdag verzorgt het Bossche Crazy Train met strakke rock covers de opening van het festival. Daarna betreedt The Doors in Concert het podium, een van de beste tribute bands van Nederland. Zij komen heel dicht bij de uitstraling en sfeer van het authentieke Doors, de zanger zingt en beweegt precies als Jim Morrison. Maar ook toppers als het Belgische Mother Mercury (met Queen covers) en het Italiaanse Sticky Fingers (met covers van The Rolling Stones) zijn van de partij. Op zondag hebben we de Abba Tribute Band en het 13-koppige H6 brengt een eerbetoon aan Andre Hazes. De Feestbende uit Cromvoirt loopt rond en leukt de boel op tussen de optredens door." Er wordt door sommigen nog wel eens denigrerend gesproken over cover bands, als zouden zij minder zijn dan bands die hun eigen nummers schrijven. "Geheel ten onrechte", aldus Ruud. "Het niveau van in ieder geval de bands die wij programmeren, is ongekend hoog. Persoonlijk heb ik liever een goede tribute band dan een zinloze cultuuruiting!"

Tip: Kom vooral met de fiets of lopend via de Reutsedijk. Er zijn verkeersregelaars aanwezig om mensen die toch met de auto komen, door te sturen naar parkeergelegenheid. Kaarten voor het Hoge Bomen Festival kosten 15 euro per dag. Early Birds betalen 12,50 euro per dag. Openingstijden: zaterdag van 13.00 tot 22.00 uur en zondag van 13.00 tot 19.00 uur. Meer informatie: www.hogebomenfestival.nl.