Kim en Mandy van Tandartsen Paleiskwartier. Foto: Michel van de Langenberg
Kim en Mandy van Tandartsen Paleiskwartier. Foto: Michel van de Langenberg

Tandartsen Paleiskwartier bestaat 12,5 jaar

's-HERTOGENBOSCH – Kim Kracht en Mandy Tops leerden elkaar kennen tijdens hun tandartsenopleiding. Ook na het afronden van hun studie bleven ze vriendinnen. Toen er in 2007 een mooi pand vrijkwam aan Onderwijsboulevard 646 te 's-Hertogenbosch, grepen zij hun kans en openden de deuren van hun eigen praktijk: Tandartsen Paleiskwartier.

Het pand was er maar er moesten natuurlijk ook patiënten komen, dus beide dames trokken de stoute schoenen aan en belden een aantal tandartsen op (die tegen de pensioengerechtigde leeftijd aan zaten), met de vraag of zij hun patiënten over mochten nemen. Tandarts Mucha, gevestigd aan de Buys Ballotweg, had daar oren naar. Anno 2019 is Tandartsen Paleiskwartier een bloeiende praktijk met ca. 4.000 patiënten, het merendeel afkomstig uit de directe omgeving. Het team bestaat inmiddels uit 10 mensen; 3 tandartsen, 2 mondhygiënisten, bijgestaan door 5 preventieassistentes, balie- en tandartsassistentes. Samen zetten zij zich voor 100% in voor hun patiënten. "We zijn een relatief kleine praktijk en dat willen we vooral ook blijven", vertellen Kim en Mandy enthousiast. "In september gaan we na 12,5 jaar een nieuwe uitdaging aan. Dan nemen we de patiënten over van een praktijk in het centrum. Dan komt er nog een tandarts bij voor 2 dagen per week, maar daar blijft het bij. Juist de kleinschaligheid is namelijk onze kracht. Mensen zijn bij ons geen nummer, het contact is heel persoonlijk. Zeker als patiënten al jaren bij ons komen, vaak hele gezinnen, bouw je echt een band op met elkaar. We streven in onze praktijk naar een gemoedelijke sfeer, waarin iedereen zich al snel op zijn of haar gemak voelt." Het is dan ook niet vreemd dat ook mensen met tandartsangst de praktijk weten te vinden. "We nemen alle tijd om je gerust te stellen en je vertrouwen te winnen. Sowieso staat de patiënt, als mens, bij ons centraal." Daarnaast is er volop aandacht voor preventieve mondzorg. "Wat ons betreft is voorkomen beter dan genezen. Om die reden geven we veel informatie over wat je kunt doen om klachten te vermijden. Zo zijn veel mensen zich niet bewust van de effecten van voeding op het ontstaan van problemen." In de toekomst wil Tandartsen Paleiskwartier nog meer doen op het gebied van cosmetische tandheelkunde. Kim volgt hiervoor momenteel de opleiding reconstructieve tandheelkunde. "Van het aanbrengen van facings tot het opknappen van het gehele gebit; er is heel veel mogelijk!"

Tandartsen Paleiskwartier is gevestigd aan Onderwijsboulevard 646 te 's-Hertogenbosch, 073-6216266, contact@tandartsenpaleiskwartier.nl, www.tandartsenpaleiskwartier.nl.