Wilbert van Spaendonck in zijn winkel in de Zuiderpassage. Foto: Michel van de Langenberg
Wilbert van Spaendonck in zijn winkel in de Zuiderpassage. Foto: Michel van de Langenberg

Ruim 25 jaar Spaendock Sport

's-HERTOGENBOSCH - Spaendonck Sport is al ruim 25 jaar één van de grootste online golf en tennis speciaalzaken van Nederland, met een fysieke winkel in de Zuiderpassage. Wilbert van Spaendonck begon de zaak ooit vanuit zijn grote passie voor sport. Hij startte met een bespanservice voor tennisrackets, maar inmiddels beschikt Spaendonck Sport over een zeer uitgebreid assortiment van met name golf en tennis materiaal, inclusief clubfitting en bespanservice.

Wilbert, zelf een fervent sporter, opereerde de eerste 19 jaar vanuit de Gruyterfabriek. Toen hij daar weg moest, betrok hij de huidige winkel in de Zuiderpassage. De winkel van 120 m2 staat letterlijk bomvol met allerhande sportartikelen. Voor tennisliefhebbers zijn er rackets, schoenen en accessoires als grips en snaren, evenals bespanmachines. "Padel is een racketsport in opkomst. In de webshop hebben we het assortiment op dit gebied al uitgebreid, in de winkel komt dat nog." Als het gaat om golf, biedt Spaendonck Sport een nog grotere keuze. Van complete golfsets (voor beginners), schoenen en kleding tot trolleys, tassen en accessoires als handschoenen en paraplu's. "We hebben veel op voorraad. Is iets niet voorradig, dan kunnen we het altijd bestellen. Het is ook mogelijk de spullen gratis thuis te laten bezorgen." Als extra service kunt u bovendien uw golfgrips of spikes gratis laten vervangen door Spaendonck Sport. "We zijn een van de weinigen die dat doen. Mijn technische achtergrond komt hier goed van pas, golf is namelijk een heel technische sport." Spaendonck Sport onderscheidt zich verder door kwaliteit en service. "We nemen echt de tijd voor de mensen die hier komen en voorzien ze vanuit onze kennis en ervaring van een passend én eerlijk advies." De 66-jarige Wilbert doet zijn werk nog steeds met veel plezier maar vanwege zijn leeftijd wil hij toch kijken of hij het langzaam kan afbouwen. "Ik hoop dat iemand de zaak op termijn over kan nemen, dan kan ik me richten op andere belangrijke zaken. Ik ervaar het als een luxe dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken. Anders houd je dit ook niet zo lang vol."

Spaendonck Sport is gevestigd aan Erasmusstraat 15 te 's-Hertogenbosch, 073-6230888, info@spaendoncksport.nl en www.spaendocksport.nl. Tip: Spaendonck Sport heeft momenteel plek voor een gemotiveerde stagiaire.