Logo bosscheomroep.nl
Gabriella van Dockum
Gabriella van Dockum

Lotte, Arwhyn en Gabriella schitteren naast musicalsterren!

's-HERTOGENBOSCH – Lotte van Schijndel, Arwhyn Grob en Gabriella van Dockum begonnen ooit bij de Telekids Musicalschool in 's-Hertogenbosch. Inmiddels maken zij onderdeel uit van de landelijke TopClub, bedoeld voor talentvolle en ambitieuze leerlingen, die iedere zaterdag gezamenlijk zang-, dans- en toneellessen volgen. Dit weekend staan zij samen met professionele en bekende sterren Jannemien Cnossen, Hymke de Vries en Daan van Rijssel in de spotlights tijdens de musical 'Stella in de sterren' in de Stadsschouwburg van Utrecht. Tijd voor een kennismaking met deze jonge meiden!

Lotte van Schijndel
(11 jaar, basisschool De Hobbit, Rosmalen)

Lotte is al van kleins af aan bezig met dansen en acteren. "Ik zat vroeger al vol met fantasie en vind het heerlijk om mezelf te kunnen uiten en om me in te leven in een andere wereld. Op school heb ik al in meerdere musicals gespeeld. Twee jaar geleden ben ik gestart bij de Telekids Musicalschool. Na twee maanden mocht ik auditie doen voor de Topclub. Ik was door het dolle heen toen ik hoorde dat ik door was." In 'Stella in de sterren' speelt Lotte op zondag 30 juni verschillende rollen van het ensemble. "Dit zijn de rollen die de hoofdrollen ondersteunen; de Polo's, de vier elementen, vrienden van Boy , horoscoop en de sterretjes. Ik ben dus veel op het podium te zien en moet me tijdens de show heel vaak omkleden. Het is dan ook een uitdaging om me telkens weer in een andere rol in te leven en te onthouden hoe, waar en wanneer ik me op het podium moet bewegen." Hoe vindt ze het om tussen grote musicalsterren te staan? "Heel leuk maar ook heel spannend. Ik kan veel van ze leren. Gelukkig zijn ze super aardig!" Na de zomervakantie start Lotte op het Rodenborch College in Rosmalen. "Dat ga ik combineren met de vooropleiding hedendaagse dans, in de richting Musicals, bij Dansstudio Geraldine. Dit betekent dat ik naast school ongeveer 15 uur per week erbij ga dansen, zingen en acteren. Ik kijk daar erg naar uit en hoop nog in veel musicals op te mogen treden."

Arwhyn Grob
(11 jaar, basisschool De Terp, Rosmalen)

Zingen doet Arwhyn al sinds ze kon praten, op haar zesde begon ze met ballet en het acteren kwam erbij op de Telekids Musicalschool. "Ik vind het super leuk om in de schijnwerpers te staan." In 2016 begon ze bij de Telekids Musicalschool in 's-Hertogenbosch, waarna ze al snel doorstroomde naar de TopClub. "De afgelopen jaren speelde ik hier mee in verschillende musicals. Dit jaar heb ik voor het eerst een hoofdrol, daar heb ik auditie voor moeten doen. Ik heb trouwens ook al auditie gedaan voor bekende musicals als Annie M.G. Schmidt, Dolfje Weerwolfje en Annie." In 'Stella in de sterren' speelt Arwhyn op zaterdag 29 juni de rol van Demi. "Demi is een vriendin van Stella. Ze is een zelfverzekerd, avontuurlijk meisje dat houdt van de natuur en mensen om zich heen. Ze lijkt best wel op mij dus ik vind het makkelijk om me in deze rol te verplaatsen. Het is sowieso super cool om naast Jannemien Cnossen, Hymke de Vries en Daan van Rijssel te mogen staan." Het is extra leuk dat ze alles samen met beste vriendin Gabriella mag beleven. "We hebben samen veel lol op het podium!" Arwhyn droomt ervan om in nog meer grote musicals als Mama Mia, bij voorkeur in het Beatrix Theater, te mogen spelen. "Het zou helemaal gaaf zijn om een keer met mijn grote voorbeeld Vajen van den Bosch op het podium te mogen staan."

Gabriella van Dockum
(12 jaar, Helicon vmbo-t+, 's-Hertogenbosch)

Gabriella zit al vanaf haar derde op dansen. Op haar zesde stroomde ze in bij de Telekids Musicalschool en later de TopClub. Gabriella moest daarvoor haar grenzen verleggen. "Ik ben erg verlegen en vind audities nog steeds heel spannend. Maar als ik eenmaal op het podium sta, durf ik alles en voel ik me super gelukkig en vrij." Gabriella werd al eens aangenomen voor een grote musical maar ze kon uiteindelijk niet meedoen omdat ze onverwachts een zware operatie moest ondergaan aan haar rug (scoliose). Na een moeilijke periode was ze voldoende hersteld om weer te mogen dansen. Vanuit haar ziekenhuisbed thuis deed ze auditie voor 'Stella in de sterren'. Met succes want op vrijdag 28 en zondag 30 juni speelt zij de rollen van het ensemble. Gabriella zit ook nog op een andere musicalschool - De Notenkrakers in Waalwijk - waarvoor ze iedere dinsdag repeteert, en daarnaast krijgt ze zangles bij Edit Bartos Prive in Rosmalen. "Er is geen dag dat ik niet naar mijn lessen ga en in de zomervakantie – als er geen lessen zijn – ga ik een week op musicalkamp. Daarbij krijgen we lessen van bekenden uit het musical vak en werken we toe naar een einduitvoering. Heel gaaf om te doen. Op het Helicon houd ik me bezig met mijn tweede passie, dieren. Als ik deze opleiding heb afgerond, ga ik mijn havo doen en daarna hbo musical theater. Uiteindelijk wil ik van musical mijn beroep maken!"

Meer informatie is te vinden op www.telekidsmusicalschool.nl.

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?