Angelique de Rouw, geflankeerd door studenten van Avans, neemt een cheque van Kiwanis in ontvangst, bedoeld om kinderen een glansrijke dag te bezorgen. Foto: Michel van de Langenberg
Angelique de Rouw, geflankeerd door studenten van Avans, neemt een cheque van Kiwanis in ontvangst, bedoeld om kinderen een glansrijke dag te bezorgen. Foto: Michel van de Langenberg

Veads is springlevend!

's-HERTOGENBOSCH – In juni 2012 zag stichting Voor Elkaar Aan De Slag (Veads) het levenslicht. Sindsdien zet de organisatie zich in voor kinderen, jongeren en gezinnen die om uiteenlopende redenen in een sociaal isolement zitten of dreigen te raken, en een helpende hand goed kunnen gebruiken. Sinds het Missie X-Mas benefietconcert in 2016 bleef het lange tijd stil, maar Veads is helemaal terug van weggeweest. Onlangs betrokken zij een nieuwe locatie: Boel Bazaar aan Hinthamereinde 6 te 's-Hertogenbosch.

"Boel Bazaar had een ruimte van circa 15 m2 over waar ze niets mee deden", vertelt Angelique de Rouw. "Daar mogen we nu gebruik van maken. We zijn super blij met dit aanbod en hebben de ruimte inmiddels verbouwd. Het mooie is dat we hier als Leerwerk Park ook leerwerkervaringsplaatsen kunnen bieden. Er is genoeg werk te doen!" Met Missie X-Mas bereikte Veads maar liefst 1.000 gezinnen in 's-Hertogenbosch die het hoofd amper boven water konden houden en niet in beeld waren bij officiële instanties. "We richten ons niet alleen op kinderen, jongeren en gezinnen die in armoede leven, maar iedereen die in een sociaal isolement verkeert en eenzaam thuis zit. De drempel is laag, je kunt vanaf nu gewoon bij ons binnenstappen. Heb je een idee waarmee je iets voor anderen kunt betekenen? Dan kijken we graag hoe we je daar in kunnen ondersteunen. Het wordt hier een broedplaats van heel veel moois!"

Glansrijke dagen
Veads gaat ook glansrijke dagen organiseren voor kinderen. "Dit doen we samen met serviceclub Kiwanis 's-Hertogenbosch en Farent. Kinderen kunnen genieten van een heerlijk dagje uit en voelen zich even heel bijzonder. In het verleden hebben we kinderen tijdens NL Doet helemaal in het nieuw gestoken, waarna ze op de foto werden gezet en hun outfit op de catwalk mochten showen aan het aanwezige publiek. Echt geweldig om die kinderen zo te zien stralen. Dit soort surprise dagen willen we vaker mogelijk maken."

Veilingsite
Daar is natuurlijk wel geld voor nodig. Om die reden is een veilingsite, www.veildeboel.nl, in het leven geroepen. "Deze is, net als onze nieuwe website, gerealiseerd door een groep studenten van Avans die al vanaf het begin zeer betrokken is bij de stichting. Voor slechts 2 euro kun je hier je spullen of specifieke diensten te koop aanbieden. Dat geld gaat naar de stichting. Je kunt er ook voor kiezen om de opbrengst geheel ten goede te laten komen van Veads, in dat geval is plaatsing gratis. Het is de bedoeling dat we niet alleen huis, tuin en keukenartikelen te koop aanbieden, maar ook activiteiten als een backstage bezoek bij een optreden, een dagje meedraaien bij een bijzonder persoon of een workshop gaan veilen. We zijn bovendien altijd op zoek naar unieke objecten met een Wauw-factor die speciaal genoeg zijn om te veilen." Wie iets wil doneren, kan een mail sturen naar veildeboel@gmail.com. Loop vooral eens binnen bij Boel Bazaar, een aantal spullen kun je hier met eigen ogen aanschouwen.

Feest voor vrijwilligers
"In het kader van de Dag van de Vrijwilligers gaan we, in samenwerking met vrijwilligersnetwerk Galant en de gemeente 's-Hertogenbosch, op 7 december ook nog een feest organiseren voor de vele vrijwilligers die onze stad rijk is. Zij verdienen het om in het zonnetje te worden gezet. Dat gaan we groots aanpakken, er is in Theater aan de Parade plek voor tussen de 500 en 1.000 mensen. De exacte opzet houden we nog even voor onszelf, zeker is dat het verrassend en vernieuwend zal zijn, het wordt een hele happening. Het is niet mogelijk om er kaartjes voor te kopen; je kunt ze alleen verdienen. Via Facebook kunnen geïnteresseerden zich aanmelden. De betrokken organisaties weten wie er bijzonder is en bepalen wie uiteindelijk een uitnodiging krijgt." Genoeg plannen dus voor de toekomst. "We hebben lang genoeg stil gezeten, het is nu tijd om actie te ondernemen, we gaan het gewoon doen!"

Tip: Op 28 juni houdt Veads van 16.00 tot 18.00 uur een open dag. Meer informatie is te vinden op www.veads.nl. Wilt u als vrijwilliger aan de slag bij Veads? Stuur dan een mail naar voorelkaaraandeslag@gmail.com.