Logo bosscheomroep.nl
SMÈRRRIG op het water beleeft 2 juni de tweede editie
SMÈRRRIG op het water beleeft 2 juni de tweede editie

SMÈRRIG gaat feesten op het water

's-HERTOGENBOSCH - De populaire feesten van SMÈRRIG zijn inmiddels een begrip in de Bossche binnenstad, maar vanaf 1 juni komt het de organisatie met iets nieuws: SMÈRRRIG op het water.

Door Megan Hanegraaf


Het is de allereerste keer dat de organisatoren van SMÈRRIG een bootevenement organiseren. "Al ver voordat we het concept van SMÈRRIG bedachten, liepen we met het idee rond om een tof feest te organiseren op het water", vertelt organisator Bing Berendsen enthousiast. "Feesten op een boot geeft een heel ander gevoel dan in een club of op een festival. Die ervaring willen we aan onze bezoekers meegeven."

Eerste editie uitverkocht
De kosten van de boot zijn vrij hoog. Daarom heeft de organisatie door middel van een online inschrijving gekeken of er wel animo was voor het bootfeest. De aanmeldingen stroomden binnen. "De animo bleek er te zijn, dus we zijn meteen overgegaan op actie en hebben de boot direct geregeld", aldus Berendsen. Enkele weken later kon de verkoop starten. Alle zeshonderd kaarten waren binnen slechts tweeënhalf uur helemaal uitverkocht. De organisator: "Dat de kaarten zó snel gingen hadden we niet verwacht en moesten daarom veel mensen teleurstellen. We hadden nog heel veel aanmeldingen, dus we besloten gewoon om nog een tweede editie te organiseren."
De tweede editie zal op zondag 2 juni plaatsvinden. Ook voor deze editie gaan de kaarten hard. Binnen enkele weken is al vijftig procent uitverkocht. Wat kunnen bezoekers verwachten? "Onze SMÈRRIG huisstijl en het vaste DJ team. Er wordt onder meer classic hiphop, R&B en guilty pleasures gedraaid. Daarnaast zal er op beide dagen een rapper meegaan om extra sfeer te brengen", aldus de Bosschenaar. Naast de muziek is er ook ruimte voor eten, drankjes én cocktails. De boottocht duurt op zaterdag zes en op zondag vijf uur. Het startpunt is in Engelen en vervolgens wordt er koers gezet richting de Biesbosch.

Festival
Heb je geen tijd om naar het bootfeest te komen? Niet getreurd, want na het bootfeest staat nog een van de hoogtepunten van SMÈRRIG op het programma. "Na de bootparty richten we ons volledig op ons eigen festival die plaats gaat vinden op 26, 27 en 28 juli op de Tramkade in Den Bosch." Er zullen verschillende bekende Bossche organisaties een podium beheren zoals Studance, Love me Tinder, Studio Achterwerk en Hatseflats. Ook komen nationale artiesten met verschillende genres naar 's-Hertogenbosch. Onder meer Zanger Kafke, Jonna Fraser, the Partsquad, Tabitha en Freddy Moreira zullen dan optreden.

De boot vertrekt op zaterdag om 14:00 uur en is om 20:00 uur weer terug in Engelen. Op zondag vertrekt de boot om 17:00 uur en is om 22:00 uur terug. Kaarten kosten 25 euro (voorverkoop) of 27 euro. Info en kaarten: www.smerrig.nl.

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?