Logo bosscheomroep.nl
"Zeker als je van tennis houdt, is het superleuk om tijdens Libéma Open een zakcentje bij te verdienen", aldus Sander Wagemakers (vierde van links)
"Zeker als je van tennis houdt, is het superleuk om tijdens Libéma Open een zakcentje bij te verdienen", aldus Sander Wagemakers (vierde van links)

Toptennis ook toegankelijk voor de jeugd door bijbaantjes en Kids Day

10 t/m 16 juni: Libéma Open op Autotron Rosmalen

ROSMALEN – De Heineken Trophy, Ordina Open, Ricoh Open, Libéma Open. Het grootste grastennistoernooi van Nederland is al vele malen van naam veranderd maar tennisliefhebbers uit binnen- en buitenland weten ondanks dat precies wat ze kunnen verwachten op de buitenbanen van het Autotron in Rosmalen: toptennis, een internationaal topspelersveld en uitgebreide faciliteiten met aan de tennissport gerelateerde stands, activiteiten en hospitality-mogelijkheden. Van 10 tot en met 16 juni staat het Autotron in Rosmalen weer in het teken van de Libéma Open. Wat misschien nog wel leuker is dan tennis kijken, is werken op het toernooi. De organisatie is nog op zoek naar jongens en meisjes vanaf 15 jaar die het leuk vinden om tijdens het toernooi wat bij te verdienen. Ook leuk: voor de allerkleinsten is er dit jaar een speciale Kids Day.

De organisatie zoekt onder meer nog jonge mensen die tijdens het toernooi willen werken als host(ess) (kaartjes controleren, zitplaatsen aanwijzen, vragen beantwoorden) en groundsman of aan de slag te gaan bij de organisatie of VIP hospitality. Sander Wagemakers uit Empel kan het iedereen aanraden. Hij is zelfs fervent tennisser en was als kleine jongen al verschillende keren op de velden in Rosmalen te vinden als ballenjongen. Hij woont en studeert inmiddels in Nijmegen maar is tijdens Libéma Open tijdelijk terug. Net als vorig jaar werkt hij als groundsman tijdens het toernooi. "Als onderdeel van de groundsmanploeg ben je verantwoordelijk voor alles op- en rond de tennisbanen. Denk aan het opbouwen van de banen, plaatsen van de netten, het belijnen van de banen, koelkasten bijvullen, handdoeken ophalen en wegbrengen en bij regen de covers over de grasbanen trekken zodat het gras niet nat wordt", legt hij uit. "Zeker als je van tennis houdt, is het superleuk om tijdens Libéma Open een zakcentje bij te verdienen. Je kunt – als je wilt - lekker veel uren maken, werkt in een gezellig team van jonge mensen en er is tussen het werk door veel ruimte om de toernooien te volgen. Veel van het werk doe je in voorbereiding op de wedstrijden dus tijdens de wedstrijden staan we vaak op of bij de tribune mee te kijken. En als je geluk hebt, kom je ook nog wat grote spelers tegen!"

Grote spelers
Met die grote spelers zit het altijd wel goed tijdens Libéma Open. Het toernooi wordt wereldwijd gezien als de ideale voorbereiding op Wimbledon. Veel topspelers geven hier dan ook acte de présence. Dit jaar maken onder meer Grigor Dimitrov, Stefanos Tsitsipas, David Goffin, Frances Tiafoe, Fernando Verdasco, Robin Haase, Lleyton Hewitt, Jelena Ostapenko, Kiki Bertens, Aryna Sabalenka, Elise Mertens, Belinda Bencic en Danielle Collins hun opwachting. Het toernooi in het herenenkelspel maakt onderdeel uit van de ATP World Tour 250 en het toernooi bij de dames is onderdeel van de WTA International Tournaments Series. Ook is er een dubbelspel voor heren en dames.

Kids Day
Voor wie nog niet oud genoeg is voor een bijbaantje is er ook van alles te doen tijdens het toernooi. Voor de allerkleinste tennisliefhebbertjes is er op de woensdag een speciale Kids Day. Kinderen kunnen dan met hun idolen op de foto, leuke spelletjes doen, vrij tennissen met vriendjes en clubgenoten op de KNLTB Plaza en er zijn clinics en een exclusieve kidspersconferentie waar kinderen vragen kunnen stellen aan de topdeelnemers.

Meer informatie en kaarten: www.libema-open.nl en www.eventim.nl of tel. 0900-1353. Wie geïnteresseerd is in een bijbaantje tijdens het toernooi kan contact opnemen per mail via j.vandewiel@libema-events.nl. De minimale leeftijd is 15 jaar en je dient minimaal 2 tot 3 dagen beschikbaar te zijn.

Lezersactie

Speciaal voor de Bossche Omroep stelt Libéma Open weer vrijkaarten ter beschikking. Wilt u kans maken op 2 vrijkaarten beantwoord dan de volgende vraag en mail deze uiterlijk zondag 2 juni naar lezersactie@bosscheomroep.nl.

Voor Lleyton Hewitt zal het de laatste keer zijn dat hij in Rosmalen in actie komt. In welk jaar won hij het toernooi in Rosmalen?

De winnaars krijgen bericht. Verder wordt over de uitslag niet gecorrespondeerd.