Logo bosscheomroep.nl
Maria Mendes zal samen met Vincent Houdijk optreden
Maria Mendes zal samen met Vincent Houdijk optreden

Genieten van jazz en gezelligheid tijdens Jazzy Huismakers

's-HERTOGENBOSCH - Op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, organiseert Podium Azijnfabriek in nauwe samenwerking met Cultureel Platform Azijnfabriek de negende editie van het festival Jazzy Huiskamers. In 10 prachtige huiskamers in de Bossche binnenstad kunt u genieten van 10 bijzondere jazz ensembles. Het programma is een aansprekende mix van verschillende stijlen binnen de jazz. Het festival wordt net als de afgelopen twee jaar afgesloten met een spetterend slotconcert in Podium Azijnfabriek, speciaal voor passe-partout houders. Dit wordt verzorgd door Dr. Brass.

"We hebben weer een belachelijk goed programma, samengesteld door onze programmeur Bert Boeren", vertelt Sóphie van Oirschot-Rijnaarts. "Waar ik erg naar uit kijk, is het solo concert van Sven Figee, hij is de Lucky Luke van de Hammond! Ook een absolute aanrader is het optreden van Martin Fondse en Jeroen van Vliet, pianisten die voor hun werk allebei de grootste erkenning in de wereld van de jazz- en geïmproviseerde muziek, de Boy Edgarprijs, in ontvangst mochten nemen. Verder zijn zangeres Maria Mendes en vibrafonist Vincent Houdijk te gast. Zij zijn nog maar kort geleden hun eerste samenwerking aangegaan en nu dus al bij ons te horen."

Spetterende afsluiting
Jesse van Ruller & Maarten Hogenhuis zijn eveneens bekende namen uit de Nederlandse jazz scene. Ook bijzonder: Judith Nijland & Libor Šmoldas brengen tijdens Jazzy Huiskamers een muzikaal eerbetoon aan de Amerikaanse jazzgitaar legende Wes Montgomery. "Onvergetelijk wordt verder ongetwijfeld het slotconcert van Dr. Brass. Deze achtkoppige brassband staat bekend om hun energieke optredens en uitstraling." Met akoestische versies van popmuziek van o.a. Adele, Lady Gaga en Chaka Khan, zelfgeschreven jazzarrangementen én een swingende show waar het enthousiasme van af spat weet Dr. Brass het publiek te betoveren.

Een belevenis
"Veel mensen komen voor een groot deel ook simpelweg voor de hele beleving van het festival. Tijdens Jazzy Huiskamers draait het immers niet alleen om de hoogstaande jazz concerten, maar ook om het kijkje in een aantal geweldige huiskamers in de Bossche binnenstad. Bezoekers worden door alle bewoners gastvrij ontvangen met een hapje en een drankje. De gezellige, intieme sfeer zorgt er voor dat zowel bezoekers als muzikanten steeds met veel plezier terugkomen." Volgend jaar staat de tiende editie van Jazzy Huiskamers op het programma. "Dan gaan we extra uitpakken. Een aantal van onze favorieten nodigen we uit om terug te komen, maar ook het publiek zullen we haar zegje laten doen. Wordt zeker vervolgd!"

Er zijn twee soorten passe-partouts voor Jazzy Huiskamers: een 'gewone' passe-partout kost 36 euro. Daarnaast is er een passe-partout van 52 euro, dit is inclusief een Happaz BBQ (17.00-19.00 uur bij Podium Azijnfabriek). Met beide passe-partouts heeft u toegang tot het slotconcert. Info en kaarten: www.jazzyhuiskamers.nl.