Logo bosscheomroep.nl
Kevin Hendriks (r) met zijn vader tijdens een eerdere editie van de Bossche Avondvierdaagse. Foto: Bossche Avondvierdaagse
Kevin Hendriks (r) met zijn vader tijdens een eerdere editie van de Bossche Avondvierdaagse. Foto: Bossche Avondvierdaagse

Bossche Avondvierdaagse staat in de startblokken

's-HERTOGENBOSCH - Voor velen is het jeugdsentiment: vier dagen lang gezellig wandelen, zingen en lekker lang opblijven. De 73e editie van de Bossche avondvierdaagse komt er weer aan en vindt plaats van 21 t/m 24 mei. Ook dit jaar verwacht de organisatie weer enkele honderden deelnemers, jong en oud, die vier dagen lang elke avond 5, 10, 15 of 25 kilometer gaan wandelen.

Voor Kevin Hendriks wordt het de 13e keer dat hij de 25 kilometer aflegt. Een trouwe deelnemer dus. Je zou kunnen zeggen dat het hem met de paplepel is ingegoten. "Als kind liep ik al een aantal keer de 5 kilometer. Inmiddels ga ik voor de 25 kilometer, een tocht van ongeveer 3,5 uur. Meestal loop ik met mijn vader. Gezellig om dat samen te doen en omdat we al zo lang lopen, komen we vaak ook veel bekenden tegen. We genieten over het algemeen wel in stilte. Van het wandelen, de mooie route door de buitengebieden van 's-Hertogenbosch. Het wandelen valt me meestal niet zo zwaar, of het moet heel warm zijn of heel hard regenen. Ik zie het als een goede voorbereiding op de Nijmeegse Vierdaagse. Daar heb ik inmiddels ook al 13 keer de 4x50 kilometer gelopen." Het verschil? "Eigenlijk kun je het niet vergelijken. De Nijmeegse vierdaagse draait om spektakel en prestatie. Dat is zo massaal. De Bossche Avondvierdaagse is veel rustiger, al wordt de 25 kilometer wel steeds populairder. En met name de laatste dag wordt ook wel steeds meer een feestje met fanfares en de finish op de Parade." Kevin is tevens erg te spreken over de de vrijwilligers die de Bossche Avondvierdaagse mogelijk maken. "Het is elk jaar hartstikke goed georganiseerd."

De Bossche Avondvierdaagse start op 21 mei. De grande finale is op vrijdag 24 mei op De Parade, waar de wandelaars feestelijk worden ingehaald en hun felbegeerde medaille in ontvangst mogen nemen. Voor meer informatie en inschrijven: www.bosscheavondvierdaagse.nl.

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?