Logo bosscheomroep.nl
Team Lekker Lekker Lôpe
Team Lekker Lekker Lôpe

Lekker Lekker Lôpe voor Ronald McDonald fonds

REGIO - Op 22 en 23 juni vindt voor de derde keer het hardloopevent HomeRun plaats. Het is een sponsorevent voor de Ronald McDonald Huizen en vakantiehuizen. Deelnemende teams rennen 240 kilometer in 24 uur, een estafette verdeeld over 10 lopers van Den Haag, via Utrecht en Amsterdam, weer terug naar Den Haag. Een groep enthousiastelingen uit onder meer 's-Hertogenbosch, Vught en Rosmalen, Team Lekker Lekker Lôpe, doet ook mee en is naast de nodige training volop in de weer om zoveel mogelijk geld op te halen voor dit goede doel.

Ze maken zich op om samen een kleine 6 marathons te lopen in 24 uur. Elke loper rent 24 kilometer en wordt door iemand op de fiets begeleid. Daarnaast zijn er teamleden actief met de organisatie en acties opzetten. Daarbij zijn ze behoorlijk creatief. Zo organiseerden ze onder meer in februari een crossloop en een mini-sponsorloop op de LW Beekmanschool, ze parkeerden auto's bij Paaspop en ontwierpen een eigen Oeteldonks embleem. Dat embleem is nog te bestellen en ook loopt nu een statiegeldactie bij verschillende supermarkten in de regio. Doel is om zo veel mogelijk geld op te halen voor de Ronald McDonald Huizen en specifiek de huizen in Utrecht en Nijmegen. Huizen die voor twee van de teamleden zelf ook ooit uitkomst boden. Marjon Zijlstra is een van de hardlopers en heeft een tijdje in het Ronald McDonald huis in Utrecht gelogeerd. "Mijn zoontje werd geboren in het Jeroen Bosch Ziekenhuis maar kreeg twee dagen na zijn geboorte een hersenbloeding. Via het Maxima Medisch Centrum is hij toen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht terecht gekomen. Ik kon daar niet bij hem op de kamer slapen en vanwege de keizersnee waarmee hij ter wereld was gekomen, kon ik niet autorijden. Gelukkig was er diezelfde avond meteen plaats in het Ronald McDonald huis in Utrecht. Hierdoor kon ik dichtbij hem blijven en toezien op zijn zorg terwijl mijn man thuis de zorg voor onze andere kinderen op zich nam. Voor ons was dat echt een uitkomst. Je moet er gewoon niet aan denken om je kindje achter te moeten laten op zo'n moment. Een fantastisch mooi doel dus om geld voor in te zamelen wat mij betreft."

Wie Team Lekker Lekker Lôpe wil helpen bij ophalen van een enorm bedrag voor het goede doel kan terecht op www.home-run.nl/teams/lekker-lekker-lôpe.

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?