Logo bosscheomroep.nl
Bekende hiphopartiesten treden op tijdens de laatste editie van Newskoolfest (2017). Foto: Newskoolfest
Bekende hiphopartiesten treden op tijdens de laatste editie van Newskoolfest (2017). Foto: Newskoolfest (Foto: )

Newskoolfest terug van nooit weggeweest

's-HERTOGENBOSCH – Na een break van ruim anderhalf jaar komt het populaire hiphop evenement Newskoolfest terug. Op 17 mei staat de editie in het Willem Twee Poppodium op het programma.

Door Megan Hanegraaf


De organisatoren hebben de afgelopen maanden niet stilgezeten. "Newskoolfest wordt georganiseerd door het bedrijf Koninkrijk van Muziek. We organiseren ook onder meer SMÈRRIG, De Coalitie en Studio Achterwerk", aldus medeorganisator Bing Berendsen. "Daarnaast staan we op evenementen als Down The Rabbit Hole en Zwarte Cross. En we hebben ook een boekingskantoor: zijn we een label en doen we management van diverse artiesten." Het allereerste evenement dat Koninkrijk van Muziek georganiseerde was Newskoolfest. Berendsen: "We mistten de avonden met elkaar en het publiek. Ook willen we de jongeren uit 's-Hertogenbosch wat geven: toffe artiesten die normaal nooit in Den Bosch zouden komen." Wat Newskoolfest zo bijzonder maakt? "We boeken veel uiteenlopende en niet voor de hand liggende hiphop namen. We durven risico te nemen om een uniek programma samen te stellen", zegt Berendsen. "Daarnaast geven we ook altijd de Bossche jeugd de kans om een optreden te komen geven. We willen Bossche rappers laten inzien dat ze ons gewoon kunnen benaderen voor een optreden."

Artiesten
De afgelopen jaren al heel wat grote namen op de planken bij Newskoolfest gestaan. Onder meer Typhoon, Jonna Fraser, Josylvio, Hef, Rico & A.R.T en ANBU waren aanwezig bij een van de velen clubedities of een van de drie festivals. "We kijken er met een glimlach op terug, en nu doorpakken. We willen Den Bosch weer voorzien van hiphop", aldus Berendsen. De organisatie wil hiermee laten zien dat je niet per se naar Tilburg of Amsterdam hoeft te gaan voor een tof hiphop evenement. "We vinden het heel belangrijk dat Bossche jongeren tussen de 13 en 25 jaar de kans krijgen om zijn/haar favoriete artiest te zien bij ons", aldus de Bosschenaar. De komende editie komen onder meer Ares, Jiri11, Cry en Jantje optreden. Tussen de acts door draaien er DJ's om het publiek op te warmen.

Nieuwe huisstijl
Bij hun terugkomt hoort een compleet nieuwe huisstijl. De Bossche organisator: "Het evenement wordt wat volwassener. Wat onze nieuwe identiteit wordt, is nog een verassing. Dit gaan we laten zien op de nieuwe clubavonden in het Willen Twee Poppodium." Verder zal het evenement hetzelfde zijn zoals jongeren het kennen. In het poppodium kunnen ruim vijfhonderd bezoekers. "Door de populariteit van het evenement gaan de kaarten hard. Je kan tickets zowel online via onze Facebookpagina als fysiek kopen bij het Willem Twee Poppodium. Heel gemakkelijk kan je dus aan je kaartje komen". Newskoolfest zal voorlopig niet meer uit de stad verdwijnen. De volgende editie staat alweer gepland op vrijdag 13 september. "Na de editie van 17 mei maken we de artiesten meteen bekend", aldus Berendsen.

Newskoolfest vindt plaats bij het Willem Twee Poppodium. Kaarten: 10 euro (voorverkoop) via willem-twee.stager.nl, 14 euro aan de deur. Het duurt van 20:00 tot 00:30 uur.

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?