Logo bosscheomroep.nl
Corinne Helmink en Ivar van Thiel zijn de drijvende krachten achter Open Coffee. Foto: Inge van Olst
Corinne Helmink en Ivar van Thiel zijn de drijvende krachten achter Open Coffee. Foto: Inge van Olst (Foto: INGE VAN OLST)

Ondernemersnetwerk Open Coffee Den Bosch viert haar 10-jarig bestaan

Ondernemers verbinden met elkaar

's-HERTOGENBOSCH – Eén van de grootste ondernemersnetwerken in de regio 's-Hertogenbosch viert op woensdag 15 mei van 9.00 tot 11.00 uur haar 10-jarig bestaan. Dit tweede lustrum wordt gehouden in de Verkadefabriek. Gastspreker is Jan Hoskam, Wethouder van Economische Zaken van de Gemeente 's-Hertogenbosch. Na 10 jaar actief te zijn geweest met én voor ondernemers en professionals, is het nu tijd voor de volgende stap.

Open Coffee Den Bosch, The Next Step…
Open Coffee Den Bosch is hét zakelijke ondernemersnetwerk voor ondernemers en professionals in en om 's-Hertogenbosch. Het netwerk is opgericht in mei 2009 door Ivar van Thiel en Juul Braat en telt op dit moment zo'n 4.000 leden. Het netwerk kenmerkt zich vooral door haar laagdrempelige en toegankelijke karakter. Drijvende krachten achter het netwerk zijn op dit moment Corinne Helmink (Sponty Events) en Ivar van Thiel (fiscalist bij Van Thiel Belastingadviseurs). "Ik ben een echte Brabander", begint Ivar van Thiel. "Maar tijdens mijn studie ben ik buiten Brabant terecht gekomen. Toen ik ongeveer vijftien jaar geleden weer naar Den Bosch verhuisde en mijn eigen bedrijf startte, had ik behoefte aan een nieuw netwerk. Toen ik via een kennis hoorde over het netwek Open Coffee, was ik direct enthousiast. Omdat er nog geen open coffee in 's-Hertogenbosch bestond, besloot ik het zelf op te zetten."

Bijeenkomsten Reguliere bijeenkomsten
Elke eerste woensdag van de maand komt Open Coffee Den Bosch van 9.00 tot 11.00 uur bij elkaar in de Verkadefabriek. "Doorgaans komen er tussen de 50 tot 80 ondernemers en professionals naar de bijeenkomst", vertelt Ivar verder. Het doel van de bijeenkomst is in de eerste plaats kennis maken, kennis delen en bovenal verbinding maken. Daarnaast wordt er aan elke bijeenkomst extra inhoud gegeven in de vorm van de Open Coffee Speeddating, de 15 Minutes of Fame of de Corner of Advice. Het zijn de wisselende thema's tijdens de bijeenkomsten met elk een andere insteek en invulling, die de deelnemende ondernemer iets extra's bieden. De entrée van reguliere bijeenkomsten is kosteloos, al betaal je als deelnemer wel je eigen koffie en de koffie die je aan je gesprekspartner aanbiedt."

Open Coffee Specials
Naast de reguliere bijeenkomsten, worden er zogenoemde Open Coffee Specials georganiseerd. Een Special is een apart event, waarbij een ondernemer of professional het podium pakt om kennis te delen. Vaak een andere locatie, ander tijdstip, ander thema. Het is een bijeenkomst waarin de betreffende ondernemer zijn visitekaartje afgeeft. Dat kan in de vorm van een presentatie, een workshop of een seminar. Voor Specials van Open Coffee Den Bosch wordt een zeer bescheiden bijdrage gevraagd.

Klaar voor de volgende stap
Open Coffee Den Bosch is inmiddels klaar voor de volgende stap. Onder het motto "Open Coffee, The Next Step…" zal Open Coffee Den Bosch met het lustrum haar plannen onthullen om een matchingsysteem te realiseren voor alle ondernemers van 's-Hertogenbosch en omstreken. Het doel is met name om betere vindbaarheid te creëren voor ondernemers en professionals in en om Den Bosch. "De stad heeft een geweldig ondernemersklimaat", legt Ivar uit. "Van ZZP'ers en MKB'ers tot BV's en eenmanszaken. Door ondernemers met elkaar te verbinden kun je kansen creëren. Dan moet je natuurlijk wel vindbaar zijn. Offline kan dat via de gebruikelijke Open Coffee bijeenkomsten. Online kan dat nu binnenkort ook. "En daar ben ik trots op." De matchingtool wordt door Open Coffee Den Bosch aan de ondernemers van de stad aangeboden en zal in de loop van 2019 verder ontwikkeld en gelanceerd worden.

Om op de hoogte te blijven van Open Coffee kijk op www.opencoffeedenbosch.nl of op de Facebookpagina.

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?