Logo bosscheomroep.nl
Doortje met haar vader Sjef van Esch
Doortje met haar vader Sjef van Esch

Doortje staat op tegen kanker

's-HERTOGENBOSCH - Doortje van Esch is één van de honderden mensen die op woensdagavond 15 mei, dwars door het centrum van 's-Hertogenbosch, letterlijk opstaan vóór een dierbare en tégen kanker. Schouder aan schouder vormen zij een menselijk lint vol indrukwekkende verhalen. In hun hand houden de deelnemers een mooie foto vast van de dierbare voor wie zij daar staan. Hiermee eren of steunen ze niet alleen hun dierbare, maar halen ze ook sponsorgeld op voor onderzoek naar kanker. Een van de indrukwekkende verhalen is het verhaal van Doortje (22) uit 's-Hertogenbosch.

Doortje komt staan om haar opa te eren, haar vader te steunen en om iedereen die met kanker te maken heeft gehad een hart onder de riem te steken. "Mijn opa is twee jaar geleden overleden aan longkanker. Dat was vreselijk om mee te maken, ik was gek op hem. Nu is in januari ook bij mijn vader longkanker geconstateerd. Dat was weer zo enorm schrikken. Mijn wereld stond echt op zijn kop, want het zag er niet goed uit. Maar inmiddels lijkt de chemo gelukkig heel goed te werken, dus we staan er weer een stuk positiever in." "Maar ik gun dit echt niemand", vervolgt ze haar verhaal. "Er moeten zo snel mogelijk betere medicijnen komen. De vrouw die bij mijn vader op de kamer lag is inmiddels ook overleden. Dat is zo heftig! Ik ben me nu pas gaan realiseren wat die ziekte allemaal veroorzaakt."

Doortje wilde niet meer toekijken maar wat doen. Dus zocht ze naar een manier om geld op te halen en daarmee bij te dragen aan doorbraken in kankeronderzoek. "Ik ben niet zo goed in zwemmen, wat je bijvoorbeeld ook voor KWF kunt doen, dus was heel blij dat ik dit tegenkwam. Het is zelfs bij mij om de hoek! Op deze manier kan ik zelf wat doen en anderen vragen mij te steunen. Ik denk dat het heel indrukwekkend wordt en hoop dat zoveel mogelijk mensen aansluiten in het lint."

Doe jij ook mee?
Ook een aantal BN'ers komt staan. Zo is Nicolette Kluijver de aanvoerder van het lint, en nemen ook Henry Schut, Dennis Weening en Albert Verlinde plaats. Kom jij naast ze staan? Schrijf je dan snel in op www.kwf.nl/nlstaatop. Inschrijven kost €10,-. Het lint is onderdeel van de grote tv-show van KWF Kankerbestrijding en AVROTROS; Nederland staat op tegen kanker, die op 15 mei live vanaf de Parade wordt uitgezonden op NPO 1.

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?