Kom en ontdek Fort Isabella tijdens de Fort Isabella Fair.
Kom en ontdek Fort Isabella tijdens de Fort Isabella Fair.

Eerste editie Fort Isabella Fair met Pasen

'Het is veel meer dan gewoon een markt'

VUGHT – Op 21 en 22 april (met Pasen) vindt voor de eerste keer Fort Isabella Fair plaats, georganiseerd door Lion Event Support en het Mariapaviljoen, een restaurant op het oude GZG-terrein. De Fort Isabella Fair is een nieuwe sfeervolle kramerij voor jong en oud, bestaande uit (streek)producten die met liefde gemaakt zijn. Ook zijn er ambachtelijke workshops, wandelingen in de omgeving, kinderactiviteiten en acts. En dat op een heerlijke, historische plek om samen te komen: Fort Isabella in Vught.

"Fort Isabella Fair is niet zomaar een markt, maar een marktvent, oftewel een markt mét!" vertelt Coralie den Adel namens de organisatie. "Met aandacht, met inhoud en met een randprogrammering. Bij Fort Isabella Fair ontmoet je ondernemers en makers die met liefde over hun producten vertellen. Behalve een kramerij met stijlvolle en stoere (streek)producten, zijn er ook leerzame activiteiten en leuke acts." Wat kunnen we verwachten qua sfeer? "Een beetje Brabant, gemoedelijk en gezellig. Een event waar je graag het Paasweekend doorbrengt met je vrienden en familie of gezin."

Een tipje van de sluier
Om een tipje van de sluier op te lichten… "Er zijn prachtige buitenhaarden en vuurschalen voor in de tuin, maar ook handgemaakte tuinmeubelen en trendy woonaccessoires. Voor de smulpapen zijn er speciaal bieren uit de regio en bijzondere (en voordelige) wijnen te proeven. Ze kunnen zich bovendien verlekkeren aan natuurlijke gerechten (buiten bereid) en meedoen aan kookworkshops.
Wie voor gezond gaat, zit ook goed. Er worden diverse manieren getoond om een energiek leven te leiden. Ook wordt een spannende nieuwe duurzame uitvinding op het gebied van poetsen (nooit leuk, maar nu wel erg handig) gedemonstreerd. Verder zijn er mooie objecten die door handlieden uit Kenia gemaakt zijn van rubberen slippers en bijzondere zitzakken van restjes stof. Daarnaast zet een aantal fortbewoners de deuren open, en de muziekschool zorgt voor de muzikale omlijsting."

Voor oud én jong
"Fort Isabella Fair is van alle markten thuis, voor oud en jong. Zo maken de knappe kapsters van Kaatjes Kinderkapsalon een kunstig kapsel op je hoofd met fluorkleurlak, veren, speelgoedjes, rietjes en nog veel meer (vanaf 3 jaar). Het Inktatelier biedt een leuke workshop stempels maken aan (vanaf 6 jaar). Ook kunnen kinderen cupcakes versieren bij cateraar Cuizien. Mijke van Griensven leert je zeefdrukken. Neem je eigen textiel mee en laat het ter plekke bedrukken." Leuk en leerzaam zijn de rondleidingen op Fort Isabella. Wandel met een gids van Stichting Fort Isabellakazerne over het kazerneterrein. En hoor over de bijzondere geschiedenis van het complex en de gebouwen in dit gebied. "Of ga op muzikale zoektocht met muzikale spelletjes om muziek te ontdekken. Wie de smaak te pakken heeft, kan een workshop songwriting voor kinderen volgen of een workshop Percussie: vorm samen met papa of mama een heuse samba band. En ben je moe van al die actie, dan neem je een pannenkoek bij Pannuhkoek. En daarna lekker verder ravotten en het fort verder ontdekken."

Unieke locatie
"Fort Isabella Fair wil een nieuw (lokaal) aanbod creëren en van meerwaarde zijn voor Fort Isabella en de ondernemers, makers en producenten uit de regio. Daarnaast willen we natuurlijk heel veel mensen uit de omgeving een fijn paasweekend geven." Het blijft uitdrukkelijk niet bij een eenmalig event. "Het is de bedoeling dat Fort Isabella Fair meedraait met de seizoenen. In het voorjaar gaan we naar buiten en in het najaar zoeken we de warmte van binnen weer op. De volgende, eendaagse editie staat al gepland op 13 oktober." Wat maakt de locatie zo uniek? "Het is een heerlijke plek om samen te komen en om op ontdekkingstocht te gaan. Fort Isabella Fair is gelegen op het terrein van Fort Isabella, een plek met een rijk verleden, midden in de Vughtse natuur, op 10 minuten (fiets)afstand van het gezellige centrum van 's-Hertogenbosch en Vught. De Vughtse Heide (natuurgebied) ligt om de hoek. Alle reden dus om er een kijkje te komen nemen!" Meer informatie: www.fortisabellafair.nl.