Logo bosscheomroep.nl
Artist Impression van het toekomstige Paviljoen Zuster van Sjim Grossfeld
Artist Impression van het toekomstige Paviljoen Zuster van Sjim Grossfeld

Dromen over Paviljoen Zuster op de Zusterflat

's-HERTOGENBOSCH - Ooit vonden de zusters uit de zusterflat hun ontspanning in de ontmoetingsplek van het paviljoen bovenop de zusterflat. Inmiddels is het glazen huisje niet meer in gebruik. En dat is een gemiste kans, volgens Sjim Grossfeld. Het gebouwtje kreeg zijn aandacht doordat het ineens weer zichtbaar werd na de sloop van het Groot Zieken Gasthuis. Vanaf het terras van de Unie viel het bijzondere gebouwtje hem ineens op.

Door Lesha Bosman

"Ik ben als ruimtelijk vormgever in mijn eigen interieurontwerpbureau altijd bezig met inrichting en woonomgeving", begint Sjim. "Ik raakte gefascineerd door het prachtige paviljoen op de Zusterflat omdat het barst van de mogelijkheden. Door de grote raampartij is het uitzicht natuurlijk fantastisch en er is ruimte genoeg voor een mooi terras. Via Droomstad Den Bosch heb ik mijn enthousiasme voor het paviljoen gedeeld. Ik wilde onderzoeken of ook andere partijen mijn enthousiasme deelden. Al snel kreeg ik heel veel reacties. Bewoners maar ook horecaondernemers zouden het paviljoen graag nieuw leven inblazen."

Levendigheid
Wonen, werken en vrije tijd zijn drie pijlers die een woonomgeving leefbaar, sociaal en fijn maakt volgens Sjim. De Zusterflat wordt momenteel bewoond door studenten en na de geplande renovatie komen er vijftig kleinere appartementen die geschikt zijn voor studenten en jongeren. "Een doelgroep die enorm openstaat voor levendigheid en reuring", aldus Sjim. "Hoe leuk is het om op het dak van je eigen appartementencomplex op vrijdagmiddag een borrel te pakken of een intiem concert bij te wonen. Of 's middags met een kop thee even rustig te kunnen studeren. Maar het is ook een ruimte waar exposities kunnen plaatsvinden en op het dak is er natuurlijk ruimte genoeg voor een moestuin."

De mogelijkheden bekijken
"Inmiddels heb ik al een eerste kennismakingsgesprek gehad met de projectontwikkelaar van het GZG Terrein. Hij was erg enthousiast en zou intern naar de mogelijkheden kijken. Binnenkort gaan we weer om de tafel om te zien wat er mogelijk is. Zelf ben ik nog niet op het dak geweest. Het is op dit moment verwaarloosd heb ik begrepen en het paviljoen is niet voor publiek toegankelijk. Toch zou ik heel graag een keer willen kijken hoe het gebouw er nu bijstaat en hoe de ruimte is. Ik heb onlangs een impressie gemaakt van bovenaf van hoe ik het paviljoen voor me zie. Veel verandering heeft het niet nodig, deze bijzondere plek. Een balustrade voor de veiligheid, een lichtsnoer en een hoop groen geven direct al een goede impressie van de sfeer die ik voor me zie."

Bruisende plek
Ik hoop dat het paviljoen over een tijdje een bruisende plek wordt met een mix aan activiteiten en mogelijkheden. De Zusterflat zou een plek moeten worden waar bewoners met heel veel plezier wonen en kunnen genieten van hun leefomgeving. Het is zo'n mooi gebouw , dat verdient een mooie invulling. Wat mij betreft is Paviljoen Zuster over een tijdje geen droom meer maar realiteit." Heb je ook een droom? Of een droomlocatie? Kijk dan op www.droomstaddenbosch.nl.

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?