Logo bosscheomroep.nl
Schurkenbiefstuk draait plaatjes vanuit een oldtimer tijdens Leezy Sunday
Schurkenbiefstuk draait plaatjes vanuit een oldtimer tijdens Leezy Sunday

Sluit de Boekenweek af met een middag relaxen bij Babel

's-HERTOGENBOSCH - Op 31 maart, de laatste dag van de Boekenweek – met als thema De Moeder de Vrouw – sluit Babel af met een evenement, genaamd: Leezy Sunday - Relax lady! Deze middag staat in het teken van de vrouw, in alle soorten en maten: carrièretijgerinnen, multitaskende moeders, dochters, meisjes, oma's, heldhaftige vrouwen, chique dames en alles daar tussenin. "Deze middag is bedoeld voor al die drukke dames die wel wat ontspanning kunnen gebruiken", aldus Nadzja van der Knaap, communicatiemedewerker bij Babel.

Door Megan Hanegraaf


Van zaterdag 23 maart tot en met zondag 31 maart vindt de Boekenweek 2019 plaats. Traditiegetrouw werd deze week geopend met de Literaire Manifestatie op vrijdag 22 maart. Deze avond is georganiseerd door Babel, Theater aan de Parade en Boekhandel Adr. Heinen. Tijdens deze 23e editie stonden Petra Stienen, Maxim Februari en Carolijn Visser op het podium onder leiding van Nynke de Jong. Zij deden deze avond allen een boekje open over hun werk en leven. Daarnaast is de afgelopen week veel aandacht aan de Boekenweek besteed, door middel van de collectie boeken die werd getoond in het pand Babel nummer 72 (pand Bibliotheek). "Er zijn thematafels ingericht en ook heeft de eigenaar van Adr. Heinen, André Stikkers, een tafel ingericht", vertelt Van der Knaap. Eerder deze maand stond 'de vrouw' ook al centraal bij Babel tijdens internationale vrouwendag op 8 maart. Dit vierden zij onder meer met een masterclass fotografie, expositie en fotowedstrijd.

Ontspanning en vermaak
Om de Boekenweek af te sluiten organiseert Babel in het gebouw nummer 74 (pand Muzerije) een 'ontspandagje'. Deze dag staat in het teken van de vrouw, omdat volgens Babel elke vrouw af en toe ontspanning nodig heeft. "We hebben een 'chilltuin' ingericht waar vrouwen, maar ook hun mannen en kinderen kunnen genieten van het nietsdoen", aldus Nadzja. "Maar er staan deze middag ook veel ontspannende activiteiten en workshops op het programma, rondom het thema 'de Vrouw'", vult ze aan. Een van de tofste activiteiten is volgens Van der Knaap de 'schommelpodcast': al schommelend luistert men naar podcasts of muziek. "Het is echt een unieke ervaring."

Andere doorlopende activiteiten zijn 'slow reading', een plek om te lezen tegen de stress en 'post aan je moeder'. Verder zijn er meerdere workshops zoals leren botanisch illustreren van Sandra Klaassen, sessies mindfulness met trainer en schrijfster Eva Brobbel en een workshop grenzen aangeven van Nicole Prinsen. Voor de kinderen is er kinderyoga rondom een prentenboek, zijn er meerdere voorleesmomenten en gaan de kinderen tijdens een natuurontdekkingstocht op zoek naar schatten in de natuur, waarmee zij later gaan knutselen. Elke workshop vindt deze middag twee of drie keer plaats en duurt een half uur tot drie kwartier. Tijdens de activiteiten draait een dj van Schurkenbiefstuk plaatjes vanuit een oldtimer. Aan het eind van de middag neemt het Strijps Kamerkoor de muziek over door a capella te zingen. Als afsluiting van de middag wordt de winnaar van de fotowedstrijd, die van start ging op Internationale Vrouwendag, bekendgemaakt.

Het evenement vindt plaats in het Babelpand nummer 74 (voorheen Muzerije) en is gratis toegankelijk voor iedereen. De middag duurt van 13:00-17:00 uur. Aanmelden via de agenda op: www.babeldenbosch.nl.


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?