Calvin aan het werk met de logopedist tijdens zijn dolfijnondersteunende therapie vorig jaar
Calvin aan het werk met de logopedist tijdens zijn dolfijnondersteunende therapie vorig jaar

Dolfijnmuziekfestijn voor Stichting Tess:

'Dolfijnondersteunende therapie was ontzettend waardevol voor Calvin'

's-HERTOGENBOSCH – Op vrijdag 12 april om 19.00 uur vindt het Dolfijnmuziekfestijn plaats bij Bowling- & Partycentrum Maaspoort. Een Hollandse avond om zo veel mogelijk geld op te halen voor Stichting Tess. Deze avond staan onder meer Dries Roelvink, Henk Damen en Feestzanger Irvine garant voor een gezellig Nederlandstalig feest.

Stichting Tess zamelt geld in om voor kinderen met een beperking om dolfijnondersteunde therapie bij het Curacao Dolphin Therapy & Research Center (CDTC) mogelijk te maken. Dat deze therapie een waardevolle aanvulling is op de ontwikkeling van kinderen met een beperking weten de organisatoren Mieke Duijts, Thera van den Brand en Jan Mathijsen uit eigen ervaring. "Mijn zoon Calvin is 6 jaar en heeft het 1p36 deletiesyndroom", vertelt Mieke Duijts uit Kerkdriel. "Calvin zit op de Mytylschool Gabriël in 's-Hertogenbosch. Hij kan (nog) niet praten en zelfstandig lopen. In september vorig jaar mocht hij voor het eerst naar Curaçao voor een twee weken durende therapiesessie met dolfijnen. Daar heeft hij heel veel profijt van gehad. Voorheen kon hij nauwelijks communiceren. Daar leerde hij om door middel van drukknoppen en kaartjes te reageren op ja/nee-vragen. We merken ook dat hij sterker is geworden. Hij laat nu zien dat hij de kracht heeft om te lopen en toont meer initiatief." Hoe het precies voor hem werkt, kan Mieke niet goed zeggen. "Het lijkt wel of er mentaal een knopje is omgegaan waardoor hij beseft dat hij meer kan dan hij dacht. Dat zien we nu ook terug in de therapie die hij krijgt in Nederland."

Netwerk inzetten om geld in te zamelen
Calvin staat nu op de wachtlijst voor een tweede therapiesessie. Mieke: "Het is een heel dure vorm van therapie, maar het levert ontzettend veel op voor deze kinderen. Hoe meer geld er beschikbaar kom voor de stichting hoe meer kinderen er geholpen kunnen worden en hoe eerder Calvin weer aan de beurt is. Stichting Tess stelt als voorwaarden dat de ouders van de kinderen zich actief inzetten om geld in te zamelen. Ik houd van organiseren en we hebben in ons eigen netwerk veel Hollands-talige artiesten die zich willen inzetten. Zo zijn we tot een mooie line-up gekomen: Feestzanger Daymian van Os, Dries Roelvink, Michael Humblé, Henk Damen, Michael Duijts, Rinus Ponsen, Arnold van Osch, Frank Smeekens, Rienie van de Kerkhof en Feestzanger Irvine maken hun opwachting. Samen maken we er een gezellige avond van."

Het Dolfijnmuziekfestijn vindt plaats op vrijdag 12 april om 19.00 uur. De kaarten kosten in de voorverkoop € 15,00 en op de avond zelf aan de deur € 17.50. De gehele opbrengst gaat naar Stichting Tess. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de receptie bij de bowlingbaan Maaspoort of te bestellen via info@stichtingtess.nl en dolfijn.muziekfestijn@gmail.com.