Deze eerste editie gaat van start met de muziek van Miles Davis
Deze eerste editie gaat van start met de muziek van Miles Davis

De Bossche Kornuiten openen Jazzclub Parade

's-HERTOGENBOSCH - 's-Hertogenbosch is een nieuwe, swingende jazzavond rijker. Het 7-koppige gezelschap De Bossche Kornuiten, onder aanvoering van de jonge saxofonist David Romanello, gaat het komende jaar de Pleinzaal van Theater aan de Parade drie keer omtoveren tot een echte Amerikaanse. Op 13 april gaan de deuren van de jazzclub voor de eerste keer open.

Op deze avond storten de mannen zich op het repertoire van niemand minder dan trompettist Miles Davis, een van de belangrijkste jazzmusici van de 20ste eeuw. Kind Of Blue, zijn meest bekende album uit 1959, is een waar cool-jazz meesterwerk wat deels improviserend werd opgenomen, vol staat met technische hoogstandjes en toch heel toegankelijk klinkt. De Bossche Kornuiten laten het allemaal horen, afgewisseld met eigen werk en improvisaties.

De Bossche Kornuiten
Deze muzikanten met een onbegrensde voorliefde voor jazz hebben allen een muzikale achtergrond waar je stil van wordt. De club bestaat uit pianist Jacob Bedaux, Drummer Pieter Bast, bassist Gerard Brohm, Vincent Houdijk op de vibrafoon, de trompet wordt bespeeld door Jeroen Doomernik en de trombone is in handen van Bert Boeren. Saxofonist David Romanello is tevens muzikaal leider. Ook is hij mede-initiator van de Jazzclub Parade-avonden. Romanello: "Ik ben super enthousiast, omdat ik weet dat Den Bosch een Jazzstad is bij uitstek. Jazz in Duketown leeft in de harten van de inwoners en voor hen is Jazzclub Parade ook de ideale gelegenheid om een avond uit te zijn en te genieten van de muziek van jazz-grootheden. We konden deze eerste editie niet beter van start gaan dan met de muziek van Miles Davis."

Complete avond uit
Tijdens de avond kunnen de gasten zich tegoed doen aan bijzondere cocktails en heerlijke (tap)bieren. De avond wordt afgesloten met een jazz-DJ waarvan de naam later wordt aangekondigd. Een swingende avond uit met jazz van de bovenste plank; dat is Jazzclub Parade.

Kaarten zijn nu beschikbaar via de website van Theater aan de Parade en aan de theaterkassa. Meer info vind je op theateraandeparade.nl.