Een deel van het team van Gentiaan. Foto: Michel van de Langenberg
Een deel van het team van Gentiaan. Foto: Michel van de Langenberg

Gentiaan bestaat 20 jaar!

's-HERTOGENBOSCH – Twintig jaar geleden opende Gentiaan de deuren in de Helftheuvelpassage in 's-Hertogenbosch. In de loop der tijd heeft de reformdrogisterij een behoorlijke naam en een bijbehorende groep trouwe vaste klanten opgebouwd in de regio. Om dit bijzondere jubileum te vieren, kunt u de komende tijd profiteren van een aantal aantrekkelijke acties.

Bosschenaar Wim van Kessel stond aan de wieg van Gentiaan: "Uitgangspunt is voor mij altijd geweest dat de klant een goed advies moet krijgen. Dit betekent dat de kennis van het vakgebied breed en diep moet zijn. Je moet je assortiment aanpassen aan wat je klanten willen en tegelijkertijd voorop lopen met het introduceren c.q. volgen van nieuwe ontwikkelingen. Ook in deze branche is onderscheidend zijn immers van belang; Gentiaan was nooit een parfumerie of Body Shop. Naast de kwaliteit van het assortiment is bovendien de prijsstelling belangrijk, zodat iedereen – ongeacht het budget – hier iets kan kopen." Drie jaar geleden ging Van Kessel met vervroegd pensioen en droeg de zaak over aan goede vriend Werner van den Beemt. Dit zorgde voor een nieuwe impuls. In 2017 is de winkel verbouwd, waardoor alles een stuk ruimer en overzichtelijker oogt. "Mensen stappen sindsdien net wat makkelijker binnen", vertelt Miranda Verkaart, een van de vertrouwde gezichten in de winkel. Het toch al aanzienlijke assortiment is toen zelfs nog wat uitgebreid. "De keuze is enorm; van vitamines en mineralen (o.a. Golden Naturals), gezonde voeding en natuurlijke huidverzorging tot noveenkaarsen, wierook en cadeaus met een boodschap zoals boeddha's en geluksengeltjes. Nieuw zijn de bodylijn en de make-up lijn van Dr. Hauschka." Gentiaan heeft ook een belangrijke sociale functie. "Veel mensen lopen hier gewoon even binnen om hun verhaal kwijt te kunnen. Doordat we meestal met 2 tot 3 medewerkers tegelijk in de winkel staan, kan dat ook. Het stelt ons tevens in staat om alle tijd te nemen voor een passend advies. Om dit goed te kunnen doen, volgen we als team regelmatig cursussen; je raakt nooit uitgeleerd in deze branche. We zijn zuinig op onze vaste klanten, om die reden leggen we hen ieder jaar in de watten tijdens een VIP dag. Verder organiseren we regelmatig proeverijen en demonstraties om mensen kennis te laten maken met bepaalde producten. Klantvriendelijkheid staat voorop!"

Gentiaan is gevestigd aan Helftheuvelpassage 86 te 's-Hertogenbosch, 073-6233143. Meer informatie: www.facebook.com/gentiaanreformdrogisterij.