Een eerdere editie van Zoete Zin. Foto: Zoete Zin
Een eerdere editie van Zoete Zin. Foto: Zoete Zin

's-Hertogenbosch krijgt wederom Zoete Zin

's-HERTOGENBOSCH – Heb jij zin in iets lekker zoets? Dan heb je geluk, want op 30 maart komt het evenement Zoete Zin naar het Willem Twee Poppodium in onze stad. "Bezoekers kunnen Caribische cocktails, heerlijk fruit en veel meer zoetigheid verwachten", aldus Lorenzo Elshot, bedenker en eigenaar van Zoete Zin. "Verder is er live-muziek, kan men deelnemen aan verschillende activiteiten en wordt er natuurlijk gedanst." Kortom: Zoete Zin heeft alle ingrediënten voor een geweldige zwoele en zoete avond.

Door Megan Hanegraaf

Dit concept is ontstaan in Amsterdam, door vrienden die allemaal dezelfde doelstelling hadden: gezamenlijk een leuk feestconcept ontwikkelen waarbij je een ervaring meekrijgt wat geen enkel ander feest geeft. "Zoete Zin is een mix van swingende Latijns-Amerikaanse en Caribische muziek", aldus de bedenker. "We hebben allemaal Caribische achtergrond en vandaar ook dit genre."

In 2014 stond het eerste Zoete Zin feestje op het programma in Amsterdam. De eerste editie was een succes en het smaakte direct naar meer. Helaas kregen we niet de kans om dit door te zetten, omdat we geen vaste locatie konden krijgen", vertelt Elshot. "In 2017 kregen de organisatoren een vaste locatie in Utrecht en van daaruit is het balletje gaan rollen. We werden bekender en zijn zo steeds verder gaan uitbreiden naar andere steden."

In de afgelopen jaren hebben onder meer in Tilburg, Groningen, Roermond, Nijmegen en Rotterdam kennis mogen maken met Zoete Zin. Inmiddels staat ook de tweede editie in 's-Hertogenbosch op het programma. "De eerste editie was gezellig en knus. Het was helaas niet uitverkocht maar de mensen die aanwezig waren hebben zeker genoten", vertelt de Caribische. De organisatoren zien veel potentie in onze stad, mede omdat er nog geen vergelijkbaar feest is. Daarom hebben zij besloten om hier een tweede editie te organiseren. Elshot: "Wat zo leuk is aan 's-Hertogenbosch, is dat mensen weten hoe ze hier moeten feesten en onze muziek enorm waarderen". Er is gekozen voor het Willem Twee Poppodium, omdat er ruimte is om uit te breiden naar meerdere zalen.

Tropisch paradijs
Volgens Elshot wordt het poppodium één groot tropisch paradijs. "We willen een 'experience' meegeven aan de bezoekers en daar hoort veel versiering bij", aldus de organisator. "We bekleden het podium met bamboematten, fakkels, bomen, banners, vlaggen en lichtdozen. Daarnaast hangen we in de zaal ook heel veel attributen op." Naast al het moois in de ruimte zijn er nog veel meer toevoegingen die de naam Zoete Zin extra naar voren brengen volgens Elshot. Er worden onder meer zoete cocktails aangeboden en er lopen 'candygirls' rond die snoep uitdelen om de bezoekers van extra energie te voorzien. Verder staat er een 'fotobooth', waar alle bezoekers selfies kunnen maken als aandenken van de avond, vindt er een limbo challenge plaats waarbij je een zoete zin shirt kan winnen, en zorgt een live percussionist voor een extra dimensie op deze zwoele avond. Ook de muziek past perfect bij het tropische paradijs. "Er wordt onder meer Caribbean, Dancehall, Afro, Reggaeton en Tropical bass gedraaid", aldus de organisator. "Deze platen worden gedraaid door onze vaste dj's". Deze avond staan Double R, Chentje, Balbino & Dawn party op het podium.

Festival
Doordat de bezoekersaantallen blijven groeien en de organisatoren het evenement blijven uitbreiden, ziet de toekomst er zoet uit. "Binnenkort zullen we weer nieuwe steden en locaties voorzien van onze 'zoete vibe'", aldus de Zoete Zin organisator. Het evenement loopt zelfs zo goed dat de organisatoren een festival willen organiseren. Elshot: "We zijn momenteel druk bezig om alle mogelijkheden te bekijken voor een festival".

Zoete Zin duurt opent haar deuren in het Willem Twee Poppodium van 22:00 tot 03:30. Earlybird tickets kosten 7,50 euro en regular tickets kosten 10 euro per stuk. Let op: 18+.