Hoftheater der Amadeiro's wenst alle Oeteldonkers en inwoners van de omliggende rijken een fantastische carnaval. Of je nu een ukkepuk bent of met vele jaaremblemen behangen bent
Hoftheater der Amadeiro's wenst alle Oeteldonkers en inwoners van de omliggende rijken een fantastische carnaval. Of je nu een ukkepuk bent of met vele jaaremblemen behangen bent

Een bomvol carnavalsprogramma bij Hoftheater der Amadeiro's

's-HERTOGENBOSCH – Bij het theater is iedereen welkom voor de mooiste Oeteldonkse hôôgtepunten en om herinneringen te maken die blijven voor de eeuwigheid. Hier treffen muzikale clubkes elkaar en doet een gezonde dosis spanning de plankenkoorts bij ieder vergeten. Het is de plek van onbegrensde levendigheid en waar boeren en durskes samen feestvieren en proosten op het goede leven. Waar het feestgedruis iedereen raakt in het hart. En waar het rood-wit-gele bloed door de Oeteldonkse aderen stroomt, we met onze ogen dicht diep ademhalen en kiepevel krijgen van geluk. De mooiste plek van Oeteldonk is daar waar het theater leeft!

Het Hoftheater der Amadeiro's staat garant voor een gezellige carnaval. Het Bambergers 55+ carnaval is hét carnavalsevenement voor de Oeteldonker van 55 jaar of ouder. Op vrijdag 1 maart zorgen de Bambergers voor een fantastische show. Op vrijdag is ook het Lunschkonzert van de Kikvorschen: 'Brôôd meej Spèk'. Zaterdag 2 maart trappen we de dag af met het Keinderkupkesfeest, dé carnavalsmiddag voor kinderen tot 12 jaar. Op zaterdagavond gaan we verder met D'n Blauwen Aovond: een Oeteldonks Promkonzert. Een jaarlijks terugkerend spektakel waar heel muzikaal Oeteldonk samenkomt voor een onvergetelijke en verrassende meezingavond.

Carnaval: zondag 3 t/m dinsdag 5 maart
Alle clubkes zijn ook dit jaar weer op hun vertrouwde plek terug te vinden. CV De Piccolo, de oudste carnavalsvereniging van Oeteldonk, komt met 'De Grôôte Gewachtmarafwetturkomtsjoo'. Ook carnavalsverenigingen Piep ende Blaoslust, De Postkwakers en Meepesant zorgen voor de leukste Oeteldonk shows die gratis te bezoeken zijn, mits Oeteldonks gemutst. Verder is er traditiegetrouw de prijsuitreiking van de carnavalsoptocht en de keinderoptocht. Daarnaast is het ook dit jaar weer Denderdeur, het grootste carnavalsfeest voor jongeren uit Oeteldonk in de leeftijd van 12 t/m 15 jaar. Op zaterdag 2, zondag 3 en maandag 4 maart gaat de jeugd uit hun dak. Er zijn dagkaarten te verkrijgen maar ook een passe partout voor drie dagen.

Kortom, de hele carnaval wordt het weer ouderwets feest in het Hoftheater der Amadeiro's. Clubkes en bezoekers zijn op alle dagen welkom. Kijk voor de gehele carnavalsprogrammering op theateraandeparade.nl.