Logo bosscheomroep.nl

Daar komt Z.K.H. Prins Amadeiro XXVI!

Oeteldonk kijkt al maanden reikhalzend uit naar het moment dat Prins Amadeiro XXVI zich zal openbaren aan zijn volk. Foto: Oeteldonksche Club van 1882
Oeteldonk kijkt al maanden reikhalzend uit naar het moment dat Prins Amadeiro XXVI zich zal openbaren aan zijn volk. Foto: Oeteldonksche Club van 1882

's-HERTOGENBOSCH - De meeste Oeteldonkers hebben deze dagen al een voorproefje gehad, maar zondag 3 maart gaan de officiële rood-wit-gele dagen van start. 'Oeteldonk Leeft!', dat is het thema dit jaar. Wat ook leeft is de komst van de nieuwe Prins: Amadeiro XXVI. Al weken wordt er druk gespeculeerd over de persoon die zich zondag 3 maart om 11.11 uur voor het eerst aan het Oeteldonkse volk zal openbaren.

Z.K.H. Prins Amadeiro Ricosto di Carnavallo, Ridder van het Reksam, Heer en Meester van Oeteldonk en deszelfs omliggende watervrije moerassen en zandwoestijnen enz., enz., enz., is de heerser over Oeteldonk tijdens de drie dagen van carnaval. Buiten de drie carnavalsdagen verblijft hij in zijn Winterpaleis ver buiten Oeteldonk. Pas op carnavalszondag komt hij met de Hoftrein op Oeteldonk Centraol aan, waar burgervaojer Peer van den Muggenheuvel tot den Bobberd en met hem vele Oeteldonkers hem verwelkomt. Z.K.H. Prins Amadeiro XXV nam vorig jaar afscheid nam van Zijn geliefde Pronkjuweel. Prins Amadeiro XXVI is zijn zoon, troonopvolger in de Dynastie der Amadeiro's. Uiteraard komt hij niet alleen. Aan zijn zijde staat Zijn Adjudant, die hij persoonlijk selecteerde om hem bij te staan. Bij elke Prinswisseling vindt namelijk ook een Adjudantwisseling plaats. De komst van de nieuwe 'Hoogheid' heeft heel wat voeten in aarde. Het afgelopen jaar heeft zijn Hofhouding in het diepste geheim gewerkt aan de voorbereidingen waaronder het gereedmaken van zijn kostuum, het prinsenkruis en de prinsenwagen. Alles is nu gereed voor zijn komst: op zondagmorgen om 11.11 uur op Oeteldonk Centraol.

Intocht
Op Perron I wordt Amadeiro XXVI, Zijn Adjudant en Zijn Gevollug hartelijk ontvangen door de Peer. Op het stationsplein zal de Prins vervolgens voor het eerst zijn volk toespreken. Uiteraard klinken ook het Oeteldonks Volkslied en het Prinsenlied. Vervolgens begeeft het gezelschap zich via de Stationsweg, Visstraat, Kruisstraat, Postelstraat en Vughterstraat naar het stadhuis op de Markt waar de Prins het standbeeld van Boer Knillis (de oprichter van Oeteldonk) onthult aan zijn volk; de officiële opening van carnaval 2019.

Live registratie
Voor de mensen die niet kunnen wachten om de nieuwe Prins te zien, verzorgt de Oeteldonksche Club van 1882 een live registratie van de aankomst op Perron I. Eveneens een mooie kans om eens te zien wat zich daar afspeelt. De aankomst is live te volgen via de OetelApp en het Youtubekanaal van de Oeteldonksche Club.

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?