Logo bosscheomroep.nl
Isabell Werth op Emilio 107 tijdens he Dutch Masters 2018. Foto: DigiShots
Isabell Werth op Emilio 107 tijdens he Dutch Masters 2018. Foto: DigiShots

Programma en deelnemersveld 'Indoor Brabant' wederom van topniveau

's-HERTOGENBOSCH - Van donderdag 14 t/m zondag 17 maart staan de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch weer volop in het teken van paardentopsport tijdens de 52e editie van Indoor Brabant, sinds twee jaar officieel The Dutch Masters genaamd. Zoals we gewend zijn staat het hele weekend bol van de activiteiten met internationale allure waaronder de FEI World Cup Dressage Freestyle en de Rolex Grand Prix, onderdeel van de Rolex Grand Slam of Show Jumping. Bijzonder dit jaar is ook het geplande afscheid van Zenith SFN van Jeroen Dubbeldam.

De officiële naam is The Dutch Masters, maar in de 'volksmond' blijft het Indoor Brabant. "Geen enkel probleem", vindt directeur Marcel Hunze. "We gebruiken nog steeds beide namen. De verandering of toevoeging van de naam The Dutch Masters is gedaan met het oog op het internationale karakter van het evenement. In 2017 zijn we onderdeel geworden van het Rolex Grand Slam of Show Jumping en behoren daarmee – samen met CHI Genève, CSIO Spruce Meadows 'Masters' en CHIO Aken - tot de vier beste paardensportevenementen ter wereld. Wij zijn daar uiteraard heel trots op en het is voor ons een stimulans om te blijven verbeteren en werken aan de kwaliteit van het evenement. Net als vorig jaar hebben we dan ook een programmering van hoog niveau."

Donderdagavond dressuuravond
"Aandachtspunt dit jaar was voor ons de donderdagavond", gaat Marcel Hunze verder. "Daar wilden we wat meer cachet aan geven. Dit jaar is de donderdagavond daarom voor het eerst een echte dressuuravond met de Wereldbeker Grand Prix. Deze vond voorheen plaats op de vrijdagmiddag. Door dit event primetime op de donderdag te zetten krijgt de donderdag een mooiere invulling en het event het podium dat ze verdient. Na afloop van de wereldbekerfinale verzorgt vijfvoudig wereldkampioen Isabell Werth een clinic waarin ze een uniek kijkje geeft in haar manier van rijden en trainen aan de hand van oefeningen op Grand Prix-niveau."

Afscheid Zenith
Een ander bijzonder moment is het afscheid van Zenith SFN van Jeroen Dubbeldam. Hij zal tijdens The Dutch Masters op zondagmiddag 17 maart officieel afscheid nemen van het publiek. De 15-jarige KWPN ruin is dan voor het laatst op een groot evenement te zien. Zenith heeft zo'n beetje alles gewonnen wat er te winnen is op het allerhoogste niveau. In een bijzondere ceremonie wordt teruggekeken op de prachtige carrière van Zenith samen met de mensen die hier een grote rol in hebben gespeeld.

Dutch Masters Innovation Award
Nieuw dit jaar is ook de uitreiking van de Dutch Masters Innovation Award tijdens het Dutch Masters Innovation Seminar op vrijdagmiddag. De award is een initiatief van het Dutch Masters Innovation Platform - een samenwerking tussen HAS Hogeschool, Ondernemerslift+ en Stichting Indoor Brabant – en is bestemd voor een (startende) ondernemer of student met een innovatief idee of product gericht op de hippische sector. Naast een geldbedrag van 5000 euro krijgt de winnaar een golden ticket voor het acceleratieprogramma van Ondernemerslift+ om het idee daadwerkelijk te realiseren.

The Dutch Masters 2019 vindt plaats van donderdag 14 t/m zondag 17 maart. Kijk voor het volledige programma en kaarten op www.thedutchmasters.com.

Lezersactie


Namens The Dutch Masters mag de Bossche Omroep weer enkele lezers blij maken met vrijkaarten voor de zondagmiddag 17 maart (met o.a. de Rolex Grand Prix). Wilt u kans maken op 2 vrijkaarten beantwoord dan onderstaande vraag:

In welk jaar werden Zenith SFN en Jeroen Dubbeldam wereldkampioen?

Mail uw antwoord uiterlijk woensdag 6 maart naar
lezersactie@bosscheomroep.nl met in de mail uw volledige naam en adres. De winnaars krijgen de kaarten per mail toegestuurd. Over de uitslag wordt verder niet gecorrespondeerd.

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?