Logo bosscheomroep.nl

23e editie Literaire Manifestatie met Maxim Februari en Nynke de Jong

's-HERTOGENBOSCH – Vrijdag 22 maart is het zover: de 23e editie van de Literaire Manifestatie! Tijdens de Nationale Boekenweek is het podium in Theater aan de Parade voor niemand minder dan Maxim Februari, Carolijn Visser en Petra Stienen. Onder leiding van schrijfster en presentatrice Nynke de Jong, bekend van haar columns in het Algemeen Dagblad, praten zij over hun werk en leven. Na afloop van het programma is er een boekenmarkt, waar een samengestelde collectie uit het oeuvre van de schrijvers wordt verkocht en gesigneerd.

Maxim Februari
Maxim Februari schrijft romans en iedere dinsdag verschijnt zijn column op de opiniepagina van NRC Handelsblad. Februari debuteerde op zijn zesentwintigste met de roman 'De zonen van het uitzicht', die werd bekroond met de Multatuliprijs. Daarna publiceerde hij een aantal romans, een paar columnbundels, een filosofisch proefschrift en een informatieboek over de transitie van vrouw naar man. Voor zijn literaire oeuvre ontving Februari onder andere de Frans Kellendonkprijs en eind 2018 kreeg hij de Heldringprijs voor politieke columnistiek.

Carolijn Visser
Carolijn Visser is één van Nederlands bekendste reisboekenschrijvers. In 2016 verscheen 'Selma', een boek over een gelijknamige Joodse vrouw. Aan Hitler ontsnapt, gevangene van Mao, het dramatische levensverhaal van de Joodse Selma uit Nederland die, nadat ze in oorlog ondergedoken heeft gezeten, trouwt met de Chinese Chang Tsao en met hem en hun twee kinderen in China gaat wonen. Uiteindelijk worden zij en haar gezin slachtoffer van de Culturele Revolutie. Het boek werd uitgeroepen tot boek van de maand september door De Wereld Draait Door. In 2018 verscheen 'Zeeuws Geluk' waarin Carolijn terugkeert naar het Zeeland van haar jeugd. Het boek is een lofzang op de zonnigste provincie van ons land.

Petra Stienen
Petra Stienen is publiciste, zelfstandig adviseur en arabiste. Haar kracht ligt in het verbinden van mensen op basis van hun eigen verhalen en drijfveren. Ze publiceert regelmatig stukken in het NRC Handelsblad en de Limburger. Daarnaast geeft ze strategisch advies over beeldvorming en communicatie, persoonlijk leiderschap en diversiteit voor diverse opdrachtgevers. Ze schreef twee boeken over het Midden-Oosten, 'Dromen van een Arabische Lente' (2008) en 'Het andere Arabische Geluid' (2012). In maart 2015 verscheen haar derde boek, 'Terug naar Donderberg'. Ze won de Vrouwen in de Media Award 2011 en in 2013 de Prins Bernhard Cultuurfonds Inspiratieprijs Limburg. In 2016 ontving zij de Aletta Emancipatieprijs.

De Literaire Manifestatie vindt op vrijdag 22 maart om 20.00 uur plaats in Theater aan de Parade en wordt georganiseerd door Stichting de Brabantse Lezer, een samenwerking tussen Boekhandel Adr. Heinen, Theater aan de Parade en Babel 's-Hertogenbosch. Meer info en kaarten: theateraandeparade.nl.

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?