Logo bosscheomroep.nl
De repetities voor In Beeld zijn in volle gang. Foto: Trudy van de Steeg
De repetities voor In Beeld zijn in volle gang. Foto: Trudy van de Steeg

25-jarig Musical Intermezzo presenteert nieuwe productie 'In Beeld'

VUGHT – Musical Intermezzo bestaat 25 jaar. Om dit zilveren jubileum te vieren, brengen zij op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart de voorstelling 'In Beeld' op de planken in Theater de Speeldoos in Vught. Het is inmiddels alweer de elfde muziektheaterproductie die de enthousiaste leden van Musical Intermezzo op hun naam hebben staan. Tijdens In Beeld presenteren zij een avondvullend programma, inclusief live band, waarbij u zoals altijd kunt genieten van prachtige liedjes. Ongetwijfeld kunt u niet op uw stoel blijven zitten!

Door Astrid Berkhout

Het is alweer 2 jaar geleden dat Musical Intermezzo voor het laatst op het podium stond, met de voorstelling 'in Full Colour'. "Ongeveer om de 2 jaar spelen we een grote productie", vertelt voorzitter Geert-Jan van den Heuvel. "Dat is afhankelijk van de beschikbare financiële middelen én of de benodigde creativiteit er is. Officieel bestonden we in oktober jl. 25 jaar, maar dat hebben we toen niet uitgebreid gevierd, dat wilden we doen met datgene wat we het allerliefste doen; zingen en theater maken."

Novalis In Beeld
"Net als bij voorgaande voorstellingen willen we ook nu weer zorgen voor een theatrale verrassing. We hebben lang zitten brainstormen wat dit moest gaan behelzen. Toen we Jan van der Els van theaterwerkplaats Novalis tegenkwamen, wisten we 'dit is het'." Bij Novalis maken mensen met een verstandelijke beperking kennis met allerlei disciplines van het theater; van toneel, dans en kostuum tot grime, decor en muziek. Zo worden zij in staat gesteld hun talenten te ontwikkelen. "Vijf tot tien deelnemers zullen zowel voor als tijdens de voorstelling datgene wat ze al geleerd hebben bij theaterwerkplaats Novalis in de praktijk brengen. Zo krijgt dit Vughtse initiatief de aandacht die het verdient. Als je een theaterhart hebt, word je helemaal warm van binnen als je rondloopt op deze prachtige plek. De medewerking van theaterwerkplaats Novalis geeft ons zilveren jubileum een gouden randje."

Blik op de toekomst
Musical Intermezzo heeft ervoor gekozen om niet te ver achteruit te kijken bij 'In Beeld'. "We richten onze blik op de toekomst. Voor In Beeld hebben we dan ook geheel nieuw repertoire in een nieuwe theatrale jas gestopt. Destijds zijn we begonnen als twintigers en dertigers, inmiddels zijn de leden merendeels veertigers en vijftigers. Zes zangers en negen zangeressen, stuk voor stuk gedreven amateurs. We zijn in essentie een vocal groep dus zingen is en blijft voor ons de basis. We hebben regelmatig les van een zangcoach om nog verder te groeien. We leggen de lat hoog voor onszelf en streven ernaar kwaliteit te bieden."

Meedoen
'In Beeld' staat onder regie van Mary-Ann Schonk-Meeuwsen en onder muzikale leiding van Ruud Verkoeijen. "Van 'Can't stop the feeling' tot aan 'Treasure', van 'Clown' tot 'I can't stop loving you'; het komt allemaal voorbij. De meeste van de in totaal 21 nummers zijn speciaal voor ons gearrangeerd. Voor en achter de schermen zijn er maar liefst 40 mensen betrokken bij de voorstelling, die zich geheel belangeloos inzetten voor Musical Intermezzo. Van regie, kap en kleding tot vormgeving en geluid; alles wordt gedaan door vrijwilligers. Het is fantastisch wat je samen voor elkaar kunt krijgen." Tijdens de eerste repetitie met de live band viel alles naadloos in elkaar. "Dat geeft vertrouwen. Het publiek kan genieten van een vrolijke, lichtvoetige voorstelling. Op je gemak vanuit je stoel maar ongetwijfeld zing en dans je af en toe ook lekker met ons mee!"

Aanvang voorstelling op beide dagen om 20.30 uur. Kaarten kosten 16,50 euro en zijn te koop via www.theaterdespeeldoos.nl. Meer info: www.musicalintermezzo.nl.


Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?