Logo bosscheomroep.nl
Vorig jaar tijdens het Art United Festival. Foto: Mirthe van den Berk
Vorig jaar tijdens het Art United Festival. Foto: Mirthe van den Berk

Bossche jongeren tonen hun talenten tijdens het Art United Festival

's-HERTOGENBOSCH - Maandenlang workshops volgen en oefenen om vervolgens jouw (ontdekte) talent te tonen aan een groot publiek. Ruim vijftig Bossche scholieren hebben voor het vierde jaar op rij deelgenomen aan Art United. Tijdens dit project kunnen jongeren samen dingen uitproberen op het gebied van muziek, dans, theater, kunst en crew. Op zondag 17 februari laten zij hun werk zien tijdens het Art United Festival bij Babel. Het programma varieert van muziekoptredens en theateracts tot exposities en workshops.

Door Megan Hanegraaf


Art United is een project van Studi073, een plek binnen Babel waar jongeren zelf hun talent kunnen ontdekken, activiteiten mogen bedenken en deze daadwerkelijk uitvoeren. "Het doel van Art United is dat jongeren op een leuke en speelse manier kennis kunnen maken met cultuur en samen een leuke creatieve tijd beleven", aldus projectleider Leonie Gossens. "Jongeren kunnen bijvoorbeeld oefenen met een bepaalde kunstdiscipline en werken vervolgens toe naar een optreden of expositie."
Het Art United project bestaat uit vijf categorieën: muziek, dans, theater, kunst en crew. "We hebben heel globaal categorieën benoemd, waarbinnen van alles mogelijk is", vertelt Gossens. "Binnen de categorie muziek kan je bijvoorbeeld singersongwriter zijn of covers zingen maar bijvoorbeeld ook spelen in een rockband of platen draaien als dj."

Festival
Een van de deelnemers is de 19-jarige Jeroen van de Camp. Hij speelt al ruim 3 jaar piano. Bij Art United krijgt hij persoonlijke begeleiding om zijn talent verder te ontwikkelen. "De coaches zijn heel breed geïnteresseerd en kunnen dus in veel gevallen feedback geven", aldus de Art Unitedprojectleider. Tijdens verschillende bijeenkomsten met coaches werden tips en feedback gegeven aan de deelnemers. In eerste instantie om dingen uit te proberen en te leren en de laatste weken vooral ter voorbereiding op een optreden of expositie. Jeroen van de Camp: "Ik heb geleerd om anders te denken bij het piano spelen. Ik krijg ook tips over hoe ik bijvoorbeeld andere noten of toonladders kan gebruiken. Zo kan ik mijn eigen grenzen leren verleggen."
Op het festival zondag 17 februari zal hij twee zelfgekozen nummers spelen. "Een van de nummers die ik zal spelen heet 'Daydream'. Het nummer gaat over mooie momenten in het leven maar ook de minder mooie momenten, zowel in het verleden als de toekomst. Daarbij wordt ik begeleid door twee danseressen.

Ontdek (je) talenten
Bent u benieuwd naar deze jonge Bossche talenten? Kom op 17 februari naar het Art United Festival in de Hinthamerstraat bij Babel. Verder is er de gelegenheid om deel te nemen aan workshops en spelletjes of kunt u genieten van enkele gastoptredens. Wil je zelf ook jouw talent ontdekken of verder ontwikkelen? Dat kan, want vanaf oktober 2019 vindt het project opnieuw plaats. "Jongeren tussen de 11 en 20 jaar die wonen of werken in 's-Hertogenbosch kunnen zich inschrijven", aldus Gossens.

Het festival begint om 14:00 uur bij Babel. Deurverkoop: 3 euro per ticket. Meer info: leoniegossens@babeldenbosch.nl of volg Art United op Facebook.

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?