Logo bosscheomroep.nl

Studenten voetreflextherapie organiseren kennismakingsdag voetreflextherapie

's-HERTOGENBOSCH - Je voeten hebben behoorlijk wat te verduren. Je legt er dagelijks wel heel wat kilometers mee af. Joggend, slenterend en lopend. Volgens de Oosterse geneeskunde staat heel je lichaam door drukpunten in verbinding met je voeten. Ton Holtman volgt de driejarige opleiding tot voetreflextherapeut en wil voetreflextherapie beter op de kaart zetten. Op 2 maart organiseert hij samen met vijf medestudenten een kennismakingsdag waardoor mensen zelf een voetreflexmassage kunnen ervaren.

"Het is namelijk heel moeilijk om uit te leggen wat een voetreflexmassage inhoudt", vertelt Ton. "Je moet het gewoon ervaren. Dat bracht me op het idee om een demonstratie te organiseren samen met vijf medestudenten. Voor een kleine vergoeding van 15 euro kunnen mensen zelf voelen wat een massage inhoudt. En wij kunnen toepassen wat we tijdens onze opleiding leren. Het mes snijdt dus aan twee kanten. We zijn gewend om pas naar een dokter te gaan op het moment dat er iets aan de hand is", legt Ton verder uit. "De Oosterse geneeskunde gaat juist uit van preventieve behandelingen. Door voetreflexmassage geef je het lichaam de aandacht die het verdient waardoor klachten voorkomen kunnen worden. De massage werkt heel ontspannend en geeft je innerlijke rust. In deze hectische tijd en drukke samenleving is dat een welkome afwisseling in mijn ogen. Aangezien we met zes mensen zijn tijdens de kennismakingsdag, kunnen we ongeveer 24 mensen
een behandeling aanbieden. De behandeling duurt ongeveer een uur. We masseren voeten en onderbenen. Na afloop horen we natuurlijk graag hoe de massage is bevallen. Voetreflexmassage werkt voor je lichaam maar zeker ook voor je geest. Het kan pijn verlichten en ervoor zorgen dat je weer prettiger in je vel zit. Volgens Oosterse geneeswijzen vertellen je voeten wat er in je lichaam en geest omgaat. Je rechtervoet is je rationele kant en je linkervoet geeft je emotionele kant weer. Onlangs kwam er bij een man na een voetreflexbehandeling diezelfde avond zijn niersteen los. En een vrouw die ik behandelde die moeite had om zich te ontspannen, kwam tijdens de behandeling helemaal tot rust. Dat geeft mij zo'n voldoening. Daar doe ik het voor."

Op 2 maart start de eerste groep om 9.30 uur, de tweede groep om 11.00 uur, de derde groep om 13.00 uur en de vierde groep om 14.30 uur. Aanmelden kan via voetreflex60@gmail.com, vermeld ook een voorkeurstijdstip. De locatie is Coudewater, Berlicumseweg 8 in Rosmalen.

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?