Logo bosscheomroep.nl
Commissie Oetelsation 2019 van het Ministerie van Evenementen
Commissie Oetelsation 2019 van het Ministerie van Evenementen

Oetelsation: Hét carnavalsfeest voor jongeren vanaf 16

OETELDONK - Voor alle jonge Oeteldonkers is er ook dit jaar weer Oetelsation, hét carnavalsfeest voor jongeren. Op zaterdag 2 maart wordt de Raadskelder omgetoverd tot een ware carnavalsclub. Iedereen vanaf 16 jaar is welkom om te komen dansen op Oeteldonkse nummers gemixt met populaire dancemuziek. De dj booth krijgt op deze avond bezoek van de dj's Tom Vice en DUO POPPIN/ BeatX.

De tweede editie van Oetelsation vindt ook dit jaar plaats in de Raadskelder onder het stadhuis. Oetelsation is de opvolger van het feest Moerasnacht. Het feest zal op 2 maart om 20.11 uur van start gaan en om 01.11 uur eindigen. Iedereen boven de 16 jaar is welkom. Bezoekers boven de 18 jaar kunnen bij het tonen van een geldig legitimatiebewijs alcohol verkrijgen. Zij zullen bij de ingang hiervoor een stempel krijgen. Het is de bedoeling dat iedereen die naar het feest komt, gekleed gaat in Oeteldonkse carnavalskleding. 'Het blijft natuurlijk een Oeteldonks feestje! Dus het zou leuk zijn als iedereen gekleed gaat met Oeteldonkse tinten. Of dat nou een boerenkiel of een jasje is, dat maakt natuurlijk niet uit,' aldus Sabine Schouten, minister van evenementen van de Oeteldonksche Club van 1882.

Volgens Sabine is het erg belangrijk dat er voor jongeren een carnavalsfeest wordt georganiseerd. "Als je de leeftijd van 16 of 17 jaar hebt, ben je nét te oud voor het feestje Denderdeur (leeftijd van 12 t/m 15 jaar) en nét te jong voor de meeste reguliere kroegen. Tussen de leeftijd van 16 t/m 18 valt vaak een groot gat. Carnaval is een feest voor iedereen en het mag niet zo zijn dat je op deze leeftijd nergens binnenkomt en buiten rondjes moeten lopen of overal lang in de rij moet staan. Daarom willen we op de zaterdag, wat vaak een erg drukke dag is, zorgen dat we een te gek feestje kunnen neerzetten waar ze samen met leeftijdsgenoten carnaval kunnen vieren."

Oetelsation wordt georganiseerd door een eigen commissie bestaande uit zes leden. In deze commissie zitten jongeren die begeleiding krijgen bij het organiseren van het feest. Volgens Sabine is het belangrijk dat de doelgroep zelf ook deel uitmaakt van de organisatie. "De jongeren weten natuurlijk zelf het best waar hun leeftijdsgenoten behoefte aan hebben. We laten ze daarom Oetelsation zelf organiseren en krijgen waar nodig begeleiding."

De kaartverkoop start op 9 februari 2019. Kaarten kosten € 5,00 en zijn verkrijgbaar bij de Primera van Sleeuwen Zuid, de Primera Visstraat en Primera Sleeuwen Rosmalen. Als je lid bent van de Oeteldonkse Carnavalsvereniging en je 16 of 17 jaar oud bent, kan je vóór 23 februari een gratis kaartje halen bij het Oeteldonks Gemintemuzejum op vertoon van je lidmaatschap.

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?