Logo bosscheomroep.nl
Peter Pannekoek tekent voor het slotconcert van Huiskamers op Stelten. Foto: Hans-Peter van Velthoven
Peter Pannekoek tekent voor het slotconcert van Huiskamers op Stelten. Foto: Hans-Peter van Velthoven

Podium Azijnfabriek introduceert Bosch Kleinkunst Festival Huiskamers op Stelten

's-HERTOGENBOSCH – Podium Azijnfabriek komt met een geheel nieuw evenement. Op tweede Paasdag, maandag 22 april, vindt van ongeveer 13.00 tot 18.00 uur de eerste editie plaats van Huiskamers op Stelten. Tijdens dit kleinkunst huiskamerfestival kunt u in 9 bijzondere Bossche huiskamers genieten van (aanstormend) talent.

Door Astrid Berkhout

"Mijn vader Jan Rijnaarts heeft de afgelopen jaren De Azijnfabriek gerund", vertelt Sophie van Oirschot-Rijnaarts. "Zijn interesse lag en ligt duidelijk bij jazz en klassieke muziek. Bij klassieke muziek heeft dan ook van oudsher de focus gelegen. De programmering die we hebben op dit gebied, is een groot succes. De top van Nederland staat hier binnen. Nu ik aan het roer sta, komt mijn persoonlijke interesse om de hoek kijken. Ik heb meer met cabaret, vandaar dat we in die richting een nieuw evenement op poten hebben gezet. We hebben in 's-Hertogenbosch een heel goede cabaretopleiding, de Koningstheateracademie. Waarom zouden we hier niet meer mee doen? We hebben Huibert Wilschut

Divers programma
"Van zachte, ontroerende maar ook geestige luisterliedjes tot scherp en snel cabaret. Aan diversiteit zal het deze dag niet ontbreken. Circa 80% van de geprogrammeerde artiesten is afgestudeerd aan de Koningstheateracademie. Sommigen zijn net begonnen, andere staan al langer op het podium. Ongetwijfeld zullen ze elkaar stimuleren." Boumij Makelaars is een van de sponsoren die zich heeft verbonden aan het event. "Qua datum hebben we bewust gekozen voor tweede Paasdag. Jazzy Huiskamers vindt plaats op Hemelvaartsdag, dat is inmiddels uitgegroeid tot een begrip. We hopen dat Huiskamers op Stelten op dezelfde manier gelinkt wordt aan tweede Paasdag. Iedereen heeft die dag bovendien vrij. Het geeft je een uitstekend excuus om niet naar de woonboulevard te hoeven gaan!"

Drie routes
"Huiskamers op Stelten is duidelijk geïnspireerd door Jazzy Huiskamers in de zin dat prachtige Bossche huiskamers het toneel vormen voor de voorstellingen. Bezoekers kunnen kiezen uit 3 verschillende routes: Koningsweg (Route A), Route Bethaniëstraat (Route B)Route Peperstraat (Route C) en Route .Je bezoekt samen met jouw groep de 3 voorstellingen binnen jouw route, die je vindt op je entreekaartje. In de eerste huiskamer word je ontvangen door een gids van de Koningstheateracademie, die je gedurende de rest van de route zal begeleiden. Het voordeel van een vaste route is dat iedereen op tijd aanwezig is bij aanvang van het optreden, verder is het natuurlijk super gezellig. Het nadeel is dat je misschien net een voorstelling in een andere route had willen zien… Daarvoor hebben wij een vierde, hectische ronde geïntroduceerd, waarin je zelf mag weten waar je gaat kijken. Uiteraard geldt voor deze ronde: Wie het eerst komt, wie het eerst maalt."

Spetterend slotoptreden
"Je krijgt bij aanvang een survivaltas mee waarmee je de middag moeiteloos door kunt komen. Om 17.00 uur is iedereen met een dagkaart van harte welkom tijdens het slotoptreden van niemand minder dan Peter Pannekoek in Podium Azijnfabriek. "Hij zorgt er ongetwijfeld voor een te gek einde." Voor de duidelijkheid: Consumpties zijn hierbij voor eigen rekening. "Wat de kracht is van het evenement? Het feit dat je in de intieme sfeer van een huiskamer, samen met een klein groepje van 30 tot 35 mensen, in totaal 5 prachtige voorstellingen kunt aanschouwen. Verder blijft het natuurlijk bijzonder dat je op deze manier een kijkje kunt nemen in huizen waar je normaal gesproken niet snel binnen zult komen. We zijn ervan overtuigd dat Huiskamers op Stelten een succes gaat worden. De kaartverkoop gaat hard, dus zorg dat je er snel bij bent!" Als het aan Sophie ligt, krijgt cabaret/kleinkunst een eigenstandige structurele programmering bij Podium Azijnfabriek. "De wens is er. Echter, pas als we zeker weten wat onze nieuwe locatie gaat worden, gaan we verdere stappen ondernemen. Het is dus nog even afwachten hoe dit zich gaat ontwikkelen."

Het complete programma is te vinden op https://huiskamersopstelten.nl. Hier kunt u ook kaarten bestellen. Een dagkaart voor 4 voorstellingen en een groot slotoptreden, inclusief survivalpakket, kost 30 euro.

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?