Logo bosscheomroep.nl
Frans Reyner: "Bambergers Carnaval is carnaval in haar meest pure vorm." Foto: Michel van de Langenberg
Frans Reyner: "Bambergers Carnaval is carnaval in haar meest pure vorm." Foto: Michel van de Langenberg

Bambergers Carnaval 'Veur altijd jong'

's-HERTOGENBOSCH – Op donderdag 28 februari en vrijdag 1 maart wordt voor de 49-ste keer het Bambergers 55+ Carnaval gehouden in Hoftheater der Amadeiro's. Dit gebeurt onder de nieuwe naam 'Veur altijd jong' om duidelijk te maken dat jong én oud welkom zijn op het evenement. Op 2 februari gaat de kaartverkoop voor de nieuwe show OETOPIE van start.

"Het is ooit begonnen als '66+ Carnaval' voor Bossche bejaarden", vertelt voorzitter Frans Reyner. "Speciaal bedoeld voor oudere Oeteldonkers die anno 2019 nog steeds nergens naar toe kunnen tijdens Carnaval. In die zin is het heel bijzonder wat we doen, verder wordt er namelijk niets voor hen georganiseerd. Bambergers Carnaval is een sociaal cultureel evenement waarbij altijd een zitplaats beschikbaar is, met Carnaval is dat eigenlijk nergens anders mogelijk. De afgelopen jaren zien we bovendien steeds meer jongere ouderen bij ons binnenstappen, soms ook samen met hun kinderen of andere jonge begeleiders. Het publiek is daarmee een leuke, gezellige mix van 55-plussers, 30-ers en 40-ers. Met de nieuwe naam 'Veur altijd jong' hopen we mensen die nog twijfelen over de streep te trekken om vooral naar het evenement te komen."

De revue
Het kost natuurlijk geld om het Bambergers Carnaval te organiseren. "Het was moeilijk om het financieel rond te krijgen, maar de Bambergers hebben besloten te investeren in oudere Oeteldonkers. En terecht, want het is carnaval in haar meest pure vorm. Op één avond kun je genieten van alles wat tijdens carnaval in Oeteldonk gebeurt. Het begint met een prachtige revue, een show met de naam OETOPIE vol Oeteldonkse sketches, acts en liedjes Uiteraard wordt er volop ingespeeld op de actualiteit, zowel binnen als buiten Oeteldonk." Ruud van de Laar schreef de teksten en verzorgt de regie. Peter van Beijnum is orkestleider. Naast orkest De Geitebreiers en Gemmy's dansschool Tiga verlenen vele bekende Bossche namen, waaronder Daan Gielen, Nancy Gerrits, Joyce Hulshoff en vele anderen hun medewerking aan het geheel.

Groots Bal-Madeira
''Een van de vele hoogtepunten tijdens deze avonden is het grootse Bal-Madeira na afloop van de show. Fantastische artiesten als ut Bambergers Sjoo orkest o.l.v. Jack van Raamsdonk zijn van de partij, met als klap op de vuurpijl een exclusief optreden van Henk Bernard." Verder geven vele Oeteldonkse muziekskes een optreden in de foyer van het theater. Uiteraard mogen ook de kaasblokjes en bitterballen niet ontbreken. "Het is heel jammer dat ZKH Prins Amadeiro niet aanwezig mag zijn van de Oeteldonksche Club van 1882. Het totale jeugd protocol van Oeteldonk is er echter wel bij. Het wordt sowieso één groot feest!"

Theater aan de Parade open 17.22 uur, zaal open 18.00 uur. Aanvang programma 18.33 uur. Entreekaarten € 19,50 met gratis koffie bij binnenkomst. Ze zijn vanaf 2 februari om 13.00 uur verkrijgbaar bij de kassa van het Theater aan de Parade. Vanaf 3 februari kunnen kaarten ook telefonisch worden besteld via 073-6809809 of online via www.theateraandeparade.nl.

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?