Logo bosscheomroep.nl
Sabrina en Annebel gaan voor een goed gesprek en gezelligheid
Sabrina en Annebel gaan voor een goed gesprek en gezelligheid

Eén koffie met een goed gesprek graag

's-HERTOGENBOSCH - Het idee ontstond zo'n drie jaar geleden spontaan op een feestje waar Sabrina en Annebel waren. Een café beginnen waarbij er meer aandacht is voor het persoonlijke gesprek. Het idee bleef hangen en is inmiddels uitgegroeid tot een droom. Een droom die steeds een stapje dichterbij de realiteit komt. De eerste stappen zijn gezet, het idee staat op Droomstad Den Bosch en het eerste & Talk evenement staat gepland.

Door Lesha Bosman


De afgelopen jaren is de zorg veel veranderd en de vraag voor zorg wordt steeds hoger. Deze vraag naar zorg is zo hoog dat deze niet altijd volledig kan worden opgevangen en er bij veel instellingen grote wachtlijsten ontstaan. Daarnaast heerst er voor veel mensen nog steeds een taboe op het zoeken naar hulp. Het kan al een hele stap zijn om naar de huisarts te gaan en toe te geven dat je hulp nodig hebt. Ook niet iedereen heeft iemand in zijn directe omgeving waar hij of zij zijn verhaal kwijt kan. Hierdoor kunnen problemen groter worden of in stand worden gehouden. Psychologen Sabrina van Geffen en Annebel Berens bedachten een concept om op een laagdrempelige manier mensen zelfredzamer te maken zodat problemen zich niet opstapelen of groter worden.

Tijd voor elkaar
"Onder de naam & Talk willen we mensen niet alleen een drankje aanbieden in een gezellige omgeving, maar ook een gesprek", leggen de dames uit. "Zelf werk ik in de horeca en merk ik dat er veel mensen graag een praatje maken", gaat Sabrina verder. "Maar daar is vaak geen tijd voor. Wij willen een horeca-onderneming openen waar er juist wel tijd is voor een persoonlijk gesprek. Niet alleen met ons maar ook door onze toekomstige gasten met elkaar in contact te brengen." Maar voordat het zover is, onderzoeken Annebel en Sabrina eerst waar er behoefte aan is, bij wie er behoefte is en welke ideeën wel en welke ideeën niet werken in de praktijk.

Games & Talk
Op 9 februari organiseert & Talk het evenement Games & Talk in 't Opkikkertje in 's-Hertogenbosch. "Gasten krijgen bij binnenkomst een envelop met daarin vijf uitgeknipte duimpjes oftewel likes", legt Annebel uit. "Dan gaan mensen met elkaar om de tafel en beginnen met een spel. Doordat de focus in eerste instantie op het bordspel ligt, is het makkelijk om met elkaar in contact te komen. De bedoeling is dat er af en toe geruild wordt van tafel en team. Tijdens het spelen van de spellen kunnen de gasten, als knipoog naar social media, likes uitdelen. Zo ervaar je wat het is om in het echte leven een waardering te krijgen."

Testperiode
"De komende tijd willen we in contact komen met bestaande horeca en huiskamerprojecten om ook daar onze ideeën verder uit te werken. Wij zien het ook als een soort testperiode. Over vijf jaar hopen we een eigen plek te kunnen openen waar mensen terecht kunnen en waar er geluisterd wordt naar hun verhaal. Een plek waar ruimte is voor ontmoetingen en waar mensen elkaar weer aanspreken. Wij willen graag een bijdrage leveren aan een goed leefklimaat in onze stad. Een stad waar Bosschenaren elkaar weer weten te vinden voor een goed gesprek en een luisterend oor."

Meer informatie over & Talk is terug te vinden op www.droomstaddenbosch.nl. Droomstad Den Bosch is het online platform in 's-Hertogenbosch waar bewoners en organisaties hun droom voor de stad kunnen plaatsen en elkaar kunnen helpen deze waar te maken. Organisaties kunnen ook vragen om een droom. Het doel van het platform is om op deze manier samen onze droomstad te verwezenlijken. De Bossche Omroep werkt graag mee om dromen uit te laten komen en beschrijft in 'De droom van….' de nieuwe dromen van 's-Hertogenbosch.

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?