Een selfie met de Kids Reporters West en Inge Hendriks van de Gefeliciflapstaartbox
Een selfie met de Kids Reporters West en Inge Hendriks van de Gefeliciflapstaartbox

Een impressie van het Kinderkerstfeest door Kids Reporters West

De Kids Reporters West, de kinderredactie van BBS de Kruiskamp, was onlangs te gast bij het kerstfeest van de Gefeliciflapstaartbox. Het kerstfeest is georganiseerd voor kinderen waarvan de ouders of verzorgers niet de financiële middelen hebben om kerst te vieren zoals ze graag zouden willen. Inge Hendriks, oprichter van de Gefeliciflapstaartbox nodigde daarom zo'n 150 kinderen en hun ouders of verzorgers uit voor haar kerstfeest. Hier een verslag van de Kids Reporters van het interview wat zij hielden met Inge.


Ieder kind verdient een kerstfeest

Kerstmis komt er bijna aan! Voor kinderen, volwassen, ouderen… Het is een feest voor iedereen! Maar sommigen kunnen het niet vieren, omdat ze het niet kunnen betalen.

Door Rashida


Dus daar heeft iemand iets aan gedaan. Inge Hendriks heeft de Gefelicicflapstaartbox opgericht voor kinderen met weinig geld, die bijvoorbeeld niet hun verjaardag kunnen vieren en voor wie kerstfeest niet vanzelfsprekend is. Dat vinden wij bij de Kids Reporters West heel mooi. Dus het werd tijd om Inge wat vragen te stellen. Inge is de oprichter van de Gefeliciflapstaartbox en ze maakt wel 500 verjaardagsboxen per jaar. Dat betekent dat ze wel 500 kinderen per jaar blij maakt. Vindt u ook niet dat ieder kind met weinig geld een Gefeliciflapstaartbox verdient? Wij wel. Nu speciaal voor kerst heeft Inge een kinderkerstfeest georganiseerd voor kinderen die weinig geld hebben.


Kerstmis voor iedereen

Op 19 december was het een speciale dag voor de kinderen die naar het Kerstfeest van De Gefeliciflapstaartbox gingen. Ze kwamen om 14:00 aan en werden door de Kerstman verwelkomt. Het was een groot feest voor de kinderen die geen geld hebben om thuis kerst te vieren.

Door Enzo en Rana


De Kerstman ontving de kinderen met superhelden en prinsessen. Ze gingen van alles doen. Er was een kersttheater, een kerstbingo, een ballonnenclown en nog veel meer. Oudere mensen tussen de 70 en 80 jaar hielpen door kerstverhaaltjes voor te lezen aan de kleintjes en chips uit te delen. Het feest was voor kinderen van 0 tot 12 jaar en het was in de Engelenburcht in Engelen. Het was voor iedereen gratis en werd helemaal betaald door sponsors.


Geschiedenis van de Gefeliciflapstaartbox

Ineens stond er een moeder in haar tuin. Inge van de Gefeliciflapstaartbox (Gfb) was verbaasd en ging er op af. Ze vroeg aan de vrouw wat ze deed hier en de moeder zei: "Mijn zoontje is morgen jarig en ik heb geen geld voor zijn feestje. Toen heeft Inge actie ondernomen. Ze plaatste een oproep op facebook en kreeg binnen 'no time' een heleboel spullen voor de verjaardag van het jongetje.

Door Aya


Ze heeft de moeder de dingen gegeven voor het verjaardagsfeestje. De moeder was zo blij dat ze zelfs huilde. Inge werd daar zo door geraakt en dacht: "Ik moet meer met dit soort zaken doen." Dit was het begin van de Gefeliciflapstaartbox.

Een beetje over Inge zelf
Inge is 30 jaar, heeft 2 kinderen en ze is oprichter en directeur van de Gefeliciflapstaartbox. Ze heeft de Gefeliciflapstaartbox bedacht omdat ze het niet eerlijk vond dat arme kinderen niet kunnen betalen voor hun verjaardag. dus heeft ze op social media gezegd dat ze vrijwilligers nodig had voor haar werk. Gelukkig hebben veel mensen zich opgegeven.

Hoe werkt de Gefeliciflapstraatbox?
Als je een verjaardag wil voor je kind kun je dat via de site opgeven. Het zit zo. Je krijgt een box met slingers, cadeaus, taart, kaarsjes, ballonnen en traktaties voor de klas. Als je een broer of zus hebt krijgt deze een extra cadeau zodat hij of zij ook een eigen cadeau heeft om te geven.
Inge had vorig jaar een Sinterklaasevenement georganiseerd voor kinderen die geen Sinterklaas konden vieren. Maar dit jaar had ze iets anders in gedachten. Ze dacht na over de kerstviering van kinderen en maakte daar een evenement van. Het evenement was afgelopen woensdag. Wij als Kids Reporters waren erbij!

Weetje:
Inge kwam op de naam Gefeliciflapstaartbox omdat ze altijd toen ze klein was daar een liedje over zong met de klas. Het ging over een varkentje.