Meiden met Ziel in Podium Azijnfabriek

's-HERTOGENBOSCH – Op zaterdag 15 en zondag 16 december zijn bij Podium Azijnfabriek 'Meiden met Ziel' te horen en te zien. Drie bijzondere Bossche zangeressen - Alice van der Vloedt, Muriel Meerman en Esther van Tilburg - presenteren hun favoriete songs. Voor de pauze brengen zij luisterliedjes, intiem begeleid door Huibert Wilschut op piano en Paul Foppele op gitaar. Na de pauze staan stevige popsongs op het programma met een complete en swingende band o.l.v. Tim Drolsbach.

Alice, Muriel en Esther zingen alle drie bij 'Den Bosch zingt..', een muzikale vereniging bestaande uit circa 20-25 amateurvocalisten en – muzikanten die ieder jaar drie projecten uitvoeren rondom een bepaalde artiest, band of thema. Alle drie hebben ze al de nodige muzikale ervaring in verschillende koren, bands en groepen. Het is voor hen echter de eerste keer dat ze met z'n drieën onder de noemer 'Meiden met Ziel' optreden. "Bij 'Den Bosch zingt…' hebben we wel al eerder samen nummers uitgevoerd en backing vocals gedaan", vertellen de dames enthousiast. "Voor dit project zijn we echter uitgenodigd door Jan Rijnaarts, de eigenaar van Podium Azijnfabriek." Op die uitnodiging gingen ze maar al te graag in!

Met hart en ziel
Waar staat de naam 'Meiden met Ziel' wat hen betreft voor? "We zingen met hart en ziel, we leggen onze ziel bloot en we stoppen onze ziel en zaligheid erin… Dat maakt ons kwetsbaar maar ook krachtig op het podium. Dat is ook de reden waarom Jan ons heeft gevraagd voor dit project. Niet omdat we technisch perfect zingen, maar omdat we mensen raken. We blijven daarbij dicht bij onszelf en versterken elkaar met onze stemmen en energie op het podium. Daardoor raken we ook elkaar en krijgt de muziek vleugels."

Een cadeautje
"We spelen twee heel verschillende sets. De eerste set bestaat uit Engelstalige en Nederlandstalige liedjes, die als het ware 'uitgekleed' zijn. Zowel bekende nummers, zoals 'King of pain', als onbekende nummers. Ze zijn ontdaan van alle franjes, toeters en bellen. Wat overblijft, zijn prachtige teksten en verhalen die toevallig op muziek staan. Het zijn kleine luisterliedjes geworden. De begeleiding wordt alleen gedaan door piano en/of gitaar. In de tweede set komen alleen bekende nummers voorbij en pakken we juist uit met een complete band. Nog steeds staat de tekstbeleving bovenaan, maar nu wordt deze lekker dik aangezet met toeters en bellen en driestemmige zang. De band is fantastisch, voor ons is het echt een cadeautje om met zulke geweldige muzikanten te mogen zingen."

Verrassende arrangementen
"Onze kracht ligt in onze kwetsbaarheid. We zijn niet bang om ons over te geven aan het gevoel van een nummer. Hierdoor kunnen we dit gevoel overbrengen aan het publiek. Verder genieten we er zelf erg van om onze krachten te bundelen en meerstemmig te zingen. De harmonieën die dan ontstaan, zijn zo heerlijk!" Wat voor optreden kunnen mensen verwachten op 15 en 16 december? "Verwacht verrast en hopelijk ook geraakt te worden. Nummers waarvan je dacht dat je ze kende, krijgen een andere lading. En natuurlijk zorgen onze top muzikanten ervoor dat het een goed muzikaal optreden wordt met mooie nummers in soms verrassende arrangementen, in de eerste set van Huibert Wilschut en in de tweede set van Geert Hurenkamp."

De toekomst
Wat zijn de plannen voor de toekomst? "We hebben geen vastomlijnde plannen maar het zou mooi zijn als dit project een vervolg krijgt, ook al omdat we onze ziel en zaligheid erin gelegd hebben. We hopen dat er andere mooie muzikale dingen uit voorvloeien!"

Meiden met Ziel is te zien en te horen op zaterdag 15 december om 20.30 uur en zondag 16 december om 14.00 uur. Kaartjes à € 12,50 p.p. zijn te reserveren via info@podiumazijnfabriek.nl of te koop aan de bar bij Podium Azijnfabriek. Meer info: www.podiumazijnfabriek.nl.