Logo bosscheomroep.nl
Paulien Graves in de stilteruimte van het Afscheidshuis: "Dit werk is mijn passie". Foto: Michel van de Langenberg
Paulien Graves in de stilteruimte van het Afscheidshuis: "Dit werk is mijn passie". Foto: Michel van de Langenberg

Boom vol Licht

's-HERTOGENBOSCH – Op zaterdag 8 december organiseert Paulien Graves Uitvaartbegeleiding van 14.00 tot 17.00 uur het evenement Boom vol Licht. Iedereen is welkom om de boom, die staat opgesteld voor Het Afscheidshuis, te komen versieren met een persoonlijk aandenken aan uw dierbare. Er is live muziek en u kunt onder het genot van koffie, thee en warme chocolademelk anderen ontmoeten. De kinderen kunnen marshmallows roosteren en er hangt ook wat lekkers in de boom.

Met de Boom vol Licht wil Paulien een lichtpuntje brengen in de donkere dagen. Het sluit perfect aan bij wat zij met haar uitvaartonderneming wil laten zien: persoonlijk en warm. Paulien werkte een aantal jaren voor een grote uitvaartonderneming, toen zij in 2015 de stap zette om voor zichzelf te beginnen. "De oude pastorie in Empel kwam vrij", vertelt zij gedreven. Ze greep haar kans en toverde dit prachtige, historische pand om tot een kleinschalig uitvaartcentrum met twee rouwkamers en een ruimte voor een kleine afscheidsdienst. "Nabestaanden die hier binnenstappen, ervaren het vaak als een warme deken. Ondanks hun verdriet voelen ze zich hier helemaal thuis. We kiezen er bewust voor om maar één rouwbezoek per avond te verzorgen. Mensen kunnen maar een keer afscheid nemen, daar nemen we alle tijd voor." Het zegt alles over de betrokkenheid van Paulien en haar team. "Als dit mijn dierbare was, hoe zou ik dan behandeld willen worden? Dat nemen we bij alles wat we doen als uitgangspunt. We streven naar een persoonlijk en intiem afscheid dat recht doet aan het gedachtegoed van de overledene én aansluit bij de wensen van de nabestaanden. Iedere keer weer vind ik het heel bijzonder dat je zo dicht bij de mensen mag staan op een heel kwetsbaar moment in hun leven. "

Ook na de uitvaart
Bij Paulien houdt de zorg niet op na de uitvaart. "We bieden gratis nabestaandenzorg en organiseren verschillende rouwactiviteiten, zoals het Bakkie Troost; iedere eerste zondagmiddag van de maand staat in Het Afscheidshuis de koffie klaar voor iedereen die even de zinnen wil verzetten. Alles kan, niets hoeft, het gaat om het ongedwongen samenzijn." Datzelfde geldt voor de Boom vol Licht op zaterdag 8 december. Kom vooral een kerstwens, tekening, foto van een dierbare of kerstgedachte in een speciale kerstbal in de boom hangen. "Juist in deze donkere dagen voor Kerst is het fijn om er extra voor elkaar te zijn!"

Het Afscheidshuis is gevestigd aan Proosdijstraat 12 te 's-Hertogenbosch (Empel), 073-888 5808, info@paulienuitvaart.nl en www.paulienuitvaart.nl.

Wist u dat?


… De Bossche Omroep wekelijks bij zo’n 99.200 adressen op de mat valt?

…En daarnaast ook online erg vaak gelezen wordt?

…De Bossche Omroep al sinds 1957 wekelijks gedrukt en verspreid wordt?