Maike Clement (12) en Indy Dautzenberg (11) nodigen iedereen uit om zaterdag 8 december met hen hun creativiteit in te zetten voor het goede doel
Maike Clement (12) en Indy Dautzenberg (11) nodigen iedereen uit om zaterdag 8 december met hen hun creativiteit in te zetten voor het goede doel

Creatief voor het goede doel: 'Doe wat je leuk vindt en draag je steentje bij!'

VUGHT - De Vughtse Maike Clement (12) en Indy Dautzenberg (11) organiseren 'Creatief voor het goede doel'. Dit is een inzamelingsactie waarbij iedereen die zijn of haar creativiteit inzet voor een goed doel, kan aansluiten. Deze actie vindt plaats op zaterdag 8 december van 11.00 tot 15.00 uur bij Happy Circle in Vught. Iedereen is welkom!

'Doe wat je leuk vindt en draag je steentje bij!' Dat doen Maike en Indy zeker. Deze jonge Vughtse meiden zetten hun eigen creativiteit in om geld in te zamelen voor het goede doel. Maike startte ruim een jaar geleden met het maken van handgetekende kaarten die ze via Instagram en de Vughtse Koningsdagmarkt onder de aandacht brengt om te verkopen. Inmiddels is haar Instagramaccount flink gegroeid, hangen haar kaartjes ook bij Happy Circle en is ze elke dag bezig met haar hobby waarmee ze een bijdrage levert aan KIKA. Ze heeft al ruim 350,- opgehaald. Ook Indy zet haar creativiteit in voor een goed doel. Indy maakt en verkoopt sieraden en schenkt de opbrengst Stichting Hulphond Nederland. Dit doel heeft Indy gekozen omdat ze bij haar thuis ook een hulphond opleiden. Indy: "Ik doe het voor 'hulphond' omdat ik vind dat mensen met een beperking ook een mooi en leuk leven moeten hebben. Je leven wordt sowieso al een stukje beter door een hond, maar al helemaal als een hond je leven echt kan verbeteren en daar zorgt hulphond Nederland voor! Dat mensen met een beperking ook gewoon de dingen kunnen doen die ze willen doen."

Handgemaakt
Op zaterdag 8 december gaan de meisjes een hele dag lang creatief aan de slag. Zowel de handgemaakte sieraden als de handgemaakte kaarten zijn dan volop verkrijgbaar. Maike: "Tijdens de actiedag maak ik ook gepersonaliseerde kaarten. Ik vind het heel leuk om kaarten te maken. Eigenlijk ben ik er elke dag wel even mee bezig. Mijn vriendinnen vragen vaak waar ik de tijd vandaan haal naast het huiswerk, leren en hockey. Vaak maak ik ze voordat ik naar bed ga. De foto's voor Instagram maak ik overdag in verband met het licht. Ik haal dan allerlei spullen van zolder te voorschijn om een mooie foto te maken."

In de creatieve werkplaats en ook pop-up store Happy Circle hebben de meisjes een tafel waaraan ze de producten gaan maken. Aan de tafel zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor andere creatievelingen die zich ook inzetten voor het goede doel. Daarnaast is natuurlijk iedereen welkom om een kijkje te komen nemen op 8 december en een bijdrage te leveren aan de goede doelen. Ga voor meer informatie en om je aan te melden naar www.happycircle.nl/workshops.