dj Fonk en dj Flamboyant, ook wel bekend als FlamboyantFonk
dj Fonk en dj Flamboyant, ook wel bekend als FlamboyantFonk

Nieuwe clubavond, Fonk You, in het van Aken Werkwarenhuis

's-HERTOGENBOSCH - Dj Ferdi Wijnmaalen, beter bekend als Dj Fonk, komt met een nieuwe clubavond in het van Aken Werkwarenhuis op de Tramkade. "Het idee achter de clubavond is dat ik dj's uitnodig die mij geïnspireerd hebben om met muziek bezig te blijven", aldus Fonk. Op 8 december staat Dj Flamboyant met hem achter de draaitafels.

Door Megan Hanegraaf

De dj's die Fonk uitnodigt, inspireerden hem allemaal op zijn of haar eigen muzikale manier. "Het kan dat de dj's me geïnspireerd hebben door hun draaistijl of juist door de muziek die ze zelf produceren. Voordat ik begon met dj'en speelde ik gitaar in een bandje. Toen ik op stap ging bij café Cordes zag ik een dj jazz muziek draaien op een plaat. Vanaf dat moment dacht ik: dit wil ik ook. Diezelfde avond sprak ik de dj aan en hij heeft me toen op weg geholpen. Vrij kort daarna heb ik mijn gitaar ingeruild voor twee draaitafels", vertelt Fonk.

Flamboyantfonk
Deze editie staat goede vriend Dj Flamboyant met Fonk achter de draaitafels. "Flamboyant en ik hebben een mooie geschiedenis samen. We hebben elkaar ontmoet bij de Studio in Tilburg, zo'n tien jaar geleden. Niet lang daarna ontdekte we onze gedeelde passie voor bepaalde muziek en besloten we samen te draaien", vertelt Fonk. Uit hun ervaringen samen ontstond alter ego FlamboyantFonk. "Velen zullen ons ook kennen als individuele dj, maar wanneer ze FlamboyantFonk zien moeten zij zich realiseren dat het dubbel feest is", aldus Fonk.
De Bossche dj wil gasten uitnodigen die hij muzikaal kan ondersteunen of dj's waar juist goed samen mee kan draaien. Flamboyant en Fonk zullen deze keer de gehele avond samen draaien. "Op een FlamboyantFonk avond nemen we je mee op een muzikale reis. Van disco en hip hop naar een obscure jazzplaat, door naar dikke funk om via een vette bass track terecht te komen in een sappige danchall vibe en dan zo weer door stomen naar een house banger." Een tip die Fonk wil meegeven: "Stiekem is het begin van de avond het leukst en voelen we ons vaak het meest vrij om te draaien wat we willen."

Inspirerende dj's
Fonk You is een evenement dat met enige regelmaat terug zal komen in 's-Hertogenbosch. De edities zijn voorlopig bij van Aken op de Tramkade, omdat deze plek alles heeft wat je nodig is voor een goede avond volgens Fonk. "Het is een super mooie locatie, je kan er bijzonder lekker eten, maar ook op vrijdag en zaterdag kan je er echt goed dansen", aldus de Bossche dj.
Welke dj's Fonk nog meer wil zien op een Fonk you-avond? "Afgelopen zomer was ik op het Nyege Nyege festival in Oeganda. Daar heb ik een hele toffe dj zien draaien: dj SoFa uit Brussel. Hij draaide muziek die mij inspireert om te blijven draaien en vooral om mezelf te blijven ontwikkelen. Hij verbond de mensen op het festival, die uit alle uithoeken van de wereld kwamen, met elkaar door de dansbare muziek die hij draaide. Naast SoFa heeft Fonk nog veel meer grote – onbetaalbare – namen die hij graag naar 's-Hertogenbosch zou willen halen. Zowel buitenlandse dj's, onder wie Mr. Scruff en Giles Peterson als Nederlandse dj's als dj Alecto of Kremlin Disco en Iggy P uit Amsterdam. "Ik heb ook een grote voorliefde voor hiphop en zou daarom graag een avond opzetten met het Soulection label uit Los Angeles", aldus de Bosschenaar.

De clubavond duurt van 23:00 uur tot 04:00 uur en vindt plaats in het van Aken Werkwarenhuis op de Tramkade. Entree is gratis. Info: werkwarenhuis.nl.